vr 24 apr 20 20.15
FESTIVAL STIL

A Different Forest

Hauschka (D)
vr 24 apr 20
20.15
  • vr 24 apr 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Hauschka is de Duitse pianist Volker Bertelmann. Sinds 2004 werkt hij aan een indrukwekkend muzikaal oeuvre dat begon met het toepassen van de techniek van ‘prepared’ piano. Door allerlei voorwerpen, objecten of kleine muziekinstrumenten tussen de snaren te weven en op hamers te bevestigen creëert hij een uniek en verrassend klanktapijt.


Zijn muzikale output verrijkte hij doorheen de jaren met elektronica en samenwerkingen met artiesten zoals Dustin O’Halloran. Met zijn album ‘A Different Forest’ uit 2019 keert hij terug naar de eenvoud van de piano. We horen een album vol sobere en ingetogen pianonummers. Het album is een eerbetoon aan de (helaas vaak verdrukte) natuur.

Met zijn muziek bouwt hij voort op de muzikale tradities gaande van Erik Satie, John Cage, Philip Glass tot Max Richter. De muziek is filmisch, toegankelijk, ritmisch en fris. Ideaal voor liefhebbers van neoklassiek zoals Olafur Arnalds, Joep Beving of Max Richter.

Hauschka

credits

foto: Onya Devaney

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie