do 19 dec 19 20.15

Tired of being young

TE GAST: Maarten Westra Hoekzema
do 19 dec 19
20.15
  • do 19 dec 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

Toen hij 25 was, zag Maarten de mensen om zich heen volwassen worden en hun dromen najagen. Nu, jaren later ziet hij iedereen om zich heen klagen over de job die ze altijd wilden, het lief waar ze zo naar verlangd hadden en de hypotheek waar ze nog tenminste twintig jaar aan vastzitten. Weer kijkt hij toe met open mond en denkt hij: “Hoe doen ze het toch? Hoe krijgen ze het voor elkaar?”.

In Tired of being young vraagt Maarten zich af wat volwassen zijn nu eigenlijk is en vooral of het überhaupt wel nodig is volwassen te worden…

Met zijn voorstellingen weet Maarten Westra Hoekzema op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy. De jury van Het theaterfestival zei eens over zijn werk: "Onderhoudend als comedy en toch..." Met Tired of being young zal dat niet anders zijn.

 

Pers over Maarten:

"Maarten is een geboren verteller. Als verhalend cabaretier weet hij van a tot z te boeien. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen. Zonder dat hij uitdrukkelijk op zoek is naar de grap valt er in deze voorstelling meer dan genoeg te lachen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch. De grappen vloeien natuurlijk voort uit het verhaal en daarmee is hij in de stand-upperige cabarettrend een aangename uitzondering." (Cabaret.nl)

"Aangrijpend oprecht. Om te koesteren." (Theaterkrant.nl)

"Hij bedient zich van verschillende soorten humor, maar is vooral origineel." (Cutting Edge)


recensie De Standaard (Filip Tielens ****)

Zonder enig decor of licht­ontwerp brengt Hoekzema een (h)eerlijke vertelling over hoe hij het ouder worden langzaam leerde te omarmen. Of zoals hij concludeert: ‘Volwassen worden is leven met je frustraties zonder een gefrustreerd mens te worden.’

De Standaard ****

credits

tekst en spel: Maarten Westra Hoekzema
coaching: Johan Petit
lichtontwerp: Sander Salden

organisatie: de grote producent
 

www.maartenwestrahoekzema.com

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie