vr 13 dec 19 20.30

de Singer

Universal Indians feat. Joe McPhee
vr 13 dec 19
20.30
  • vr 13 dec 19
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)

Amerikaanse freejazz legende


De Amerikaanse multi-instrumentalist Joe McPhee (°1939) is zonder meer een legende van de freejazz. Als kind leert hij van zijn vader trompet spelen. Midden jaren ’60 trekt hij naar New York om er samen te werken met Clifford Thorton. Onder invloed van o.m. John Coltrane en Albert Ayler begint hij in deze periode ook saxofoon te spelen.
In 2005 start McPhee een samenwerking met het Universal Indians, een powertrio met de Amerikaanse saxofonist John Dikeman en de Noorse ritmesectie van bassist Jon Rune Strøm en drummer Tollef Østvang. Dit resulteert in het album ‘Skullduggery’ (Clean Feed). Hierop speelt het viertal vurige en rauwe freejazz. Maar er is tevens ruimte voor lyriek in het stuk Dewey’s Do, dat opgedragen is aan saxofonist Dewey Redman.


Na een afwezigheid van vier jaar op de Belgische podia komen Universal Indians feat. Joe McPhee eindelijk naar de Singer! Een must voor fans van authentieke freejazz!
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie