OPENINGSFEEST - PLEIN DE CIRQUE

expo UPPERCUT

Carole Vanderlinden
za 14 sep 19
-
zo 15 sep 19
 • za 14 sep 19
  10.00 - 22.00
  de Warande, Turnhout
  Expozaal -1
 • zo 15 sep 19
  10.00 - 17.00
  de Warande, Turnhout
  Expozaal -1

Het nieuwe Warandeseizoen start in de Expozaal met een solotentoonstelling van Carole Vanderlinden. Deze Brusselse kunstenares toont in de Warande haar eigenzinnige oeuvre. Haar schilderijen houden schijnbare tegenstrijdigheden in zich. Ze zijn fris en tegelijk ogen ze oud. Ze zijn figuratief en tegelijk abstract. Het gebruikte kleurenpalet is een aanlokkelijke combinatie van verzadigde en onverzadigde kleuren.

 

Naast een selectie van olieverfschilderijen, toont Vanderlinden een ruime selectie aan tekeningen.


 

Bij de tentoonstelling hoort ook het boek ‘Uppercut’. Hiervoor schreef Eric Rinckhout de tekst ‘Carole Vanderlinden of het gevecht met de verf’, waarin hij haar werk in een kunsthistorische context situeert. Koen Sels schreef 'acht inleidingen over de woorden in de schilderijen van Carole Vanderlinden'. Het zijn persoonlijke bedenkingen bij hoe Woord en Beeld zich tot elkaar (kunnen) verhouden. Het boek werd prachtig vormgegeven door Katrien Daemers (Gestalte). Het bevat vertalingen in het Frans en het Engels. Prijs: 35 euro.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie