zo 10 nov 19 14.30 - 16.45

Voyage Voyage

TE GAST: Euregio Jeugdorkest en Davidsfonds Turnhout
zo 10 nov 19
14.30 - 16.45
  • zo 10 nov 19
    14.30 - 16.45
    met pauze: 15.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Op zondag 10 november strijkt het Euregio Jeugdorkest opnieuw neer in de de Warande. Dit 90-koppig symfonisch orkest is samengesteld uit de meest getalenteerde Vlaamse en Nederlandse jongeren in de leeftijdsgroep 12-25 jaar. Het orkest staat al bijna 20 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Hans Casteleyn.

Het programma dat ze brengen heet 'Voyage Voyage' en zal je meenemen in feestelijke muziek uit alle windstreken.


Voor de pauze opent het orkest met de Academische Feestouverture van Brahms en het spannende Rhapsody on a theme by Paganini van Rachmaninov met als piano-solist Wouter Valvekens uit Mechelen.


Na de pauze wordt het Divertimento van Bernstein, geschreven voor de 100ste verjaardag van het Boston Symphony Orchestra, een ware uitdaging voor de jonge talenten van het EJO en voor het publiek een echt muzikaal feest. De opwindende Cubaanse ouverture van Gershwin en de spectaculaire Roemeense Rhapsodie van Enescu zullen het publiek vervolgens ongetwijfeld in vuur en vlam zetten!
 

credits

organisatie: Davidsfonds Turnhout en Euregio Jeugdorkest vzw

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie