Frederic Iovino
vr 13 mrt 20 20.15
DRUMMING festival

only one chance

Ictus
vr 13 mrt 20
20.15
 • vr 13 mrt 20
  20.15
  de Warande, Turnhout
  Kuub, vrije zit

Aarich Jespers (Zita Swoon, The Colorist Orchestra …) en de Warande slaan de handen in elkaar voor ‘DRUMMING’, de eerste editie van een tweedaags festival rond percussie en drums.

Op het festivalprogramma vind je heel verschillende artiesten die een eigen muziektaal hebben ontwikkeld in de percussiewereld en met plezier de grenzen van genres of instrument doorbreken. ‘DRUMMING’ wil in de eerste plaats een echt muziekfestival zijn waarbij percussie en drum een kapstok zijn voor de muzikanten. Drum is een van de oudste muziekvormen en heeft binnen verschillende culturen nog steeds de kracht en de rol van groove, dans en beat. ‘DRUMMING’ wordt een beleving die je anders naar muziek doet luisteren.

Naast iconische werken van onder anderen Steve Reich en John Cage, is er nog een hele reeks avontuurlijke concerten te ontdekken.

VRIJDAG

Het Ictus Ensemble (bekend van samenwerkingen met danscompagnie Rosas - Anne Teresa De Keersmaeker) brengt onder andere een uitvoering van ‘Drumming - Part One’ (Steve Reich). Dit wordt een percussieconcert in het teken van het ‘minimalisme’ in zijn oneindige veelheid en verscheidenheid. Minimalisme als een kunst van het schrappen en beperken.

Een beperking die geen straf of zwaktebod is maar eerder een rebelse actie, zoals kinderen hun geliefd speelgoed kunnen opzij zetten om zich te concentreren op een paar keien, op een touw, op een bloem. De vreugde van het (her-) ontdekken, van het strippen, het ontmaskeren. Op dat moment ontstaat er een nieuwe virtuositeit, zoals bij het boogschieten waar alles draait rond uiterst precieze bewegingen en een ondubbelzinnige intentie: “je hebt tenslotte maar één kans”.

 • Kai Dunking David 6’ solo performance met electronische drum en video projectie
 • Drumming (Steve Reich) 18’ kwartet (4 bongo sets)
 • Marimba Phase (Steve Reich) 18’ duo (op klankstaven van Timbre installatie)
 • John Cage Cajun third construction 15’ kwartet op 4 percussie sets
 • triangle Piece 12’ trio met 3 triangels en electronica
 • John Cage 2 10’ cactus piece (child of trees)

 

 

Prijzen

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie