Frederic Iovino
vr 13 mrt 20 20.15
DRUMMING festival

only one chance

Ictus
vr 13 mrt 20
20.15

Aarich Jespers (Zita Swoon, The Colorist Orchestra, …) en de Warande slaan de handen in elkaar voor deze eerste editie van DRUMMING. De concerten, films, installaties en performances worden in een theatrale vorm gegoten. Verwacht je aan een zeer divers programma waar verschillende vormen en aspecten van percussie te zien zijn.

VRIJDAG

Een percussieconcert in het teken van het ‘minimalisme’ in zijn oneindige veelheid en verscheidenheid. Minimalisme als een kunst van het schrappen en beperken. Een beperking die geen straf of zwaktebod is maar eerder een rebelse actie, zoals kinderen hun geliefd speelgoed kunnen opzij zetten om zich te concentreren op een paar keien, op een touw, op een bloem. De vreugde van het (her-) ontdekken, van het strippen, het ontmaskeren. Op dat moment ontstaat er een nieuwe virtuositeit, zoals bij het boogschieten waar alles draait rond uiterst precieze bewegingen en een ondubbelzinnige intentie: “je hebt tenslotte maar één kans”.

  • Kai Dunking David 6’ solo performance met electronische drum en video projectie
  • Drumming (Steve Reich) 18’ kwartet (4 bongo sets)
  • Marimba Phase (Steve Reich) 18’ duo (op klankstaven van Timbre installatie)
  • John Cage Cajun third construction 15’ kwartet op 4 percussie sets
  • triangle Piece 12’ trio met 3 triangels en electronica
  • John Cage 2 10’ cactus piece (child of trees)

 

De furieuze herhalingen in Drumming van Steve Reich, de de-fasering in Marimba Phase, de klank transformatie effecten die Alvin Lucier uit de triangel tovert, de kunst van de Kaj Duncan die met samples van een vintage ritmebox twee schijnwerpers controleert, de cactus in werk van John Cage : en ja, alles wat er op de tafel staat is ons heel vertrouwd — en toch, blijkt alles nieuw…

 

Prijzen

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie