Yutaka Mori
za 14 mrt 20 20.15
DRUMMING festival

Tsubasa Hori (JAP) + Eric Thielemans + Lander Gyselinck + The Colorist Orchestra + David Van Tieghem (VS)
za 14 mrt 20
20.15

Aarich Jespers (Zita Swoon, The Colorist Orchestra, …) en de Warande slaan de handen in elkaar voor deze eerste editie van DRUMMING. De concerten, films, installaties en performances worden in een theatrale vorm gegoten. Verwacht je aan een zeer divers programma waar verschillende vormen en aspecten van percussie te zien zijn.

ZATERDAG

Eric Thielemans: solo

Eric Thielemans is percussionist met een klassiek geschoolde achtergrond. Gestart als jazz drummer evolueerde hij via vrije improvisaties naar een volwaardige solo-artiest die ook thuis is in de kunsten (dans, theater, woord, visuele kunsten …). De laatste jaren ligt zijn focus op performances waarin hij de grenzen van percussie aftast. Verschillende van die werken verschenen op albums. Eric Thielemans is één van de meest volwaardige solodrummers uit Vlaanderen.

filmpje

 

The Colorist Orchestra #LABO

Aarich Jespers en Kobe Proesmans richtten in 2013 The Colorist Orchestra op, een kamer-pop collectief met verschillende muzikanten. Het collectief herschrijft bestaand repertoire van artiesten en gaat ook met hen op tournee. Ze noemen dit proces zelf ‘Re-coloring’. Wat The Colorist Orchestra zo uniek maakt is de combinatie van klassieke instrumenten met verschillende (muzikale) objecten.. De samenwerkingen die het orkest in de wacht sleept zijn niet van de minsten: Cibelle, Emiliana Torrini, Lisa Hannigan, Howe Gelb en Gabriel Rios.


In ‘#LABO’ experimenteren Kobe en Aarich (al dan niet met andere muzikale talenten) met het kleurenpalet van The Colorist Orchestra.

muzikanten: Aarich Jespers, Kobe Proesmans, Sep Francois, ISMOPOLIS klanksculpturen van George Smits en Joris Caluwaerts (piano, toetsen, samples)

filmpje

 

Tsubasa Hori: solo (Japanese Taiko drummer)

Tsubasa Hori (° Kyoto, Japan) was veertien jaar lang lid van de Japanse percussiegroep Kodo (deze groep was in 1976 en 1992 te gast in de Warande!). Ze was er performer, maar schreef ook stukken en arrangeerde muziek. In 2008 maakte ze de Wadaikoproductie ‘Cocon’, waarin ze experimenteerde met vrouwelijke Taiko. Sinds 2010 woont ze in Antwerpen en speelde ze samen met andere Taikomuzikanten in theater, dans (onder andere bij Sidi Larbi Cherkaoui), mode-gerelateerde performances en kunst. Ze speelt niet alleen Taiko, maar gebruikt ook heel wat andere traditionele Japanse instrumenten zoals koto (Japanse harp), stem, piano, kyujo-orin en music box.

filmpje

Lander Gyselinck

De bekendste en tevens jongste drummer van het festival is Lander Gyselinck. Geschoold als jazzdrummer maar zonder oogkleppen voelt hij zich thuis in vele genres zoals jazz, hiphop, wereldmuziek, en pop. Hij kan gewoonweg niet ontbreken op ‘Drumming’. Lander werd gekend door zijn verschillende bands als STUFF, Beraadgeslagen, LABtrio, Ragin Trio enzovoort.


De jury van de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek omschreef Lander Gyselinck als volgt: ”Deze drummer, componist en muziekduivel-doet-al is een bijzondere, creërende en straffe muzikant, die al op jonge leeftijd uitblinkt en over een enorm groeipotentieel beschikt. Hij is niet voor één gat te vangen en de creatieve spil bij diverse projecten.

 

David Van Tieghem (US)

Percussionist uit New York, bekend van samenwerkingen met onder andere Laurie Anderson, Arthur Russel, David Byrne, Talking Heads en vele andere. Hij speelt  een soloset in de geest van zijn ‘Ear To The Ground’ performance en zijn act die te zien was in de vroege jaren ‘80 op ‘Late Night With David Letterman’.

filmpje

Line-Up

Eric Thielemans 30'

Tsubasa Hori 30'

TCO Laboratory & Joris Caluwaerts 30 '

------------ 

Lander Gyselinck 30'

David Van Tieghem 60'

 

Prijzen

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie