Marc Lamotte

SPIRITUAL LAB

Het Goeyvaerts Trio & Zsuzsi Tóth
vr 15 nov 19
20.15
  • vr 15 nov 19
    20.15
    op locatie, Turnhout
    Begijnhofkerk (Begijnhof, Turnhout)

De componist als medium. Giacinto Scelsi en Hildegarde Van Bingen in een confrontatie. Een verklanking van hogere sferen, visioenen en hogere dimensies. Giacinto Scelsi bereikte de hoogste vorm van intimiteit in de stukken die hij voor strijkers schreef. 

'Elegia per Ty', opgedragen aan zijn te vroeg gestorven vrouw, is een van zijn meest beklijvende werken. Hij omschrijft het zelf als een zoektocht naar een derde dimensie in de klank. Een onzichtbare dimensie, even onzichtbaar als de vele visioenen die Hildegarde Van Bingen zag. Haar muziek tracht een verklanking te zijn van deze extatische intimiteit. Is klank veelzeggender dan woorden en beelden? Van Scelsi zijn er amper afbeeldingen te vinden. Is hij de Banksy van de klassieke muziek?

Het Goeyvaerts Strijktrio onderzocht in de Fondazione Scelsi te Rome de muzikale roots van deze onzichtbare man. Zsuzsi Toth duikt in het uitgebreide muzikale testament Hildegarde Van Bingen.

Goeyvaerts Strijktrio
Marc Lamotte

credits

werken: Giacinto Scelsi: Strijktrio Elegia per Ty Hildegarde Von Bingen

sopraan: Zsuzsi Tóth
organetto: Catalina Vicens

Goeyvaerts Strijktrio
viool: Fedra Coppens
altviool: Kris Matthynssens
cello: Pieter Stas  sopraan

foto: Marc Lamotte

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie