za 7 mrt 20 20.15 - 22.30

Club Kuub

Wallace Vanborn + Paceshifters
za 7 mrt 20
20.15 - 22.30
  • za 7 mrt 20
    20.15 - 22.30
    de Warande, Turnhout
    Kuub, staand

Opnieuw serveren we vijf edities van Club Kuub waarin jong en beloftevol pop/rock/electro/hiphoptalent gespot kan worden aan introductieprijzen. Wil jij de sterren van morgen nu aan het werk zien, dan is Club Kuub de place to be!

Voor de maarteditie komen Wallace Vanborn en The Paceshifters naar de Kuub.

Line-up

  • 20.30 tot 21.10 uur: Paceshifters
  • 21.35 tot 22.30 uur: Wallace Vanborn


Wallace Vanborn

Het lijkt er op dat de Gentse rockers van Wallace Vanborn op hun langverwachte nieuwe plaat 'A Scalp for the Tribe' de juiste balans gevonden hebben om hun catchy en melodieuze powersound van vroeger een extra dosis ervaring en finesse te geven.

Waar hun laatste wapenfeit 'The Orb We Absorb' (2014) meer de donkere heavy lo-fi stonervibe opzoekt, wordt er hier deels terug gegrepen naar de meer speelse riffs en tempowissels van hun eerste twee platen, uiteraard nog steeds overgoten met die krachtige signature vocals en kritische lyrics van Ian Clement.

Tussen de AB en de festivalpodia, passeren ze in Turnhout in onze Club Kuub om er deze klasseplaat voor te stellen.

"Het beest Wallace Vanborn  leeft weer, en of we daar blij om mogen zijn! Het Gentse powertrio stond met enorm veel goesting op het podium. Lekker compact ook, naar de drum van Sylvester Vanborm spelend. Die gaf met zijn schouders het ritme aan. De gitaar van Ian Clement rockte met stenen tafelen, de bas van Dries Hoof vonkte  als vanouds. Met A Scalp For The Tribe heeft Wallace Vanborn een wervende nieuwe boreling uit. ‘Even a Guru…’ bracht veel gelaagdheid en momentum. Maar onze lieveling was het fraaie ‘Heart is Where the Home Is’. Thuis, dat bleek voor deze band op een podium, voor een kolkende en volle grote zaal. “Het doet deugd om terug te mógen zijn”,  grijnsde Clement. Met het stokoude ‘Cowboy Panda’s Revenge’ smeet hij nog wat blokken op het vuur. Trix heroveren doe je zo." (Wim Wilri, De Morgen ★★★★☆)

Pace Shifters

Noiserockend en post-grungend trio uit Overijssel, dat geen bal geeft om lijstjes, bankrekeningen en wat hip is. Paceshifters laat de alternatieve ninetiesrock herleven en voegt live bergen passie toe. De band valt het huidige muzieklandschap aan met ongebreidelde ambitie en energie. Hun album 'Waiting To Derail' is opgenomen met producer Chris 'Frenchie' Smith (Datsuns, Dandy Warhols) in Austin, Texas. Paceshifters heeft al heel wat Europese en quasi alle Nederlandse festivals platgespeeld.

reeks Club Kuub

Club Kuub is een selectie van enthousiast en aanstormend rock & poptalent in onze Kuub. Je kan deze concerten kopen in een voordelige reeks. meer info en reserveren

 

prijzen

voorverkoop: 10 euro
aan de kassa: 12 euro
reeks: 25 euro voor 5 edities

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie