zo 16 feb 20 10.30 - 12.00

Nagedacht - filosofen over het nieuws

Patrick Loobuyck en Ignaas Devisch
zo 16 feb 20
10.30 - 12.00
  • zo 16 feb 20
    10.30 - 12.00
    de Warande, Turnhout
    zone Schouwburg - Tuinzaal

Deze editie van Nagedacht gaat dieper in op het thema van onze expo 'Lost in Translation'. In de tentoonstelling stellen we de zoektocht van de nieuwkomer om een plek te vinden in onze samenleving centraal.

Na een bijzonder succesvol eerste seizoen zetten we onze maandelijkse afspraak met slimme nieuwswatchers voort. Jos Geysels en Joël De Ceulaer ontvangen — soms op maandagavond, soms op zondagochtend — twee Vlaamse of Nederlandse filosofen die grondig stilstaan bij de actualiteit van het moment.

Na een inleiding door Jos gaat Joël met de filosofen in gesprek. Hoe lezen filosofen de krant? Hoe kijken ze naar het televisienieuws? Wat valt hen op dat wij over het hoofd zien? Wat hebben ze tussen de regels gelezen? Wat missen ze in de krant? Wat maakt hen boos? Wat maakt hen blij? En welke inzichten kunnen wij opsteken uit hun filosofische werk?

Nagedacht — Filosofen over het nieuws: een pittige, doordachte kijk op de actualiteit, door mensen die van nadenken hun beroep hebben gemaakt.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie