Tippa Irie

UNITY live + sound

Tippa Irie & Friends + Pressure Busspipe & I-Grade Dub + Giraffe Soundsystem

Nieuwe datum voor UNITY is zaterdag 19 maart 2022. Kocht je een ticket? Dan word je persoonlijk op de hoogte gebracht per mail.

UNITY staat nu al enkele jaren bekend als het jaarlijkse reggae- en dubevenement dat live concerten met sound system sets verbindt en tegelijk staat voor de verbondenheid tussen publiek en artiesten en omgekeerd. Voor de editie van 2020 wilden we echter nog een stapje verdergaan door ook voor echte verbroedering op het podium te gaan.

line-up

  • 21 uur: toog open
  • 22 tot 00 uur: LIVE - Tippa Irie & Friends 
  • vanaf 23 uur: SOUND - afterparty met Pressure Busspipe & I-Grade Dub + Giraffe Soundsystem

 

prijzen

UNITY LIVE + SOUND

  • vvk: 18 euro (tot zaterdag 19 maart, 13 uur)
  • adk: 21 euro

UNITY SOUND (afterparty)

  • vvk + adk: 8 euro

Tippa Irie & Friends

Winsome, Roger Robin en Peter Hunnigale

Onder de noemer Tippa Irie & Friends zal de Engelse veteran MC Tippa Irie die destijds zijn sporen verdiende bij het Londense sound system Saxon Studio International en later solo doorbrak met singles als 'It's Good To Have The Feeling You're The Best', 'Complain Neighbour' en natuurlijk het onvergetelijke 'Hello Darling', in het gezelschap van muzikale collega's uit de Engelse lovers rock scene als Winsome, (vooral bekend van haar lovers rock versie van Barbara Acklin's 'Am I The Same Girl') en de combination tune met Tippa 'Superwoman'.

De uit Bristol afkomstige Roger Robin is nog een oudleerling uit de Saxon-stal, die destijds doorbrak met 'More Love' en waarmee Irie onder andere 'God Gi Wi Love' opnam, en tenslotte Peter Hunnigale/Hunningale, oorspronkelijk bassist bij Vibes Corner Collective, maar als vocalist in 1987 doorgebroken met 'Be My Lady' en 'Ragamuffin Girl'; dat laatste een eerste van een hele reeks duetten met Tippa Irie die uiteindelijk gebundeld zouden worden op het uit 1991 daterende 'New Decade' album.

Voeg daar nog de gitaarskills van Ariwa-veteraan Errol 'Black Steel' Nicholson en de drumritmes van legende Winston 'Horseman' Williams aan toe en je krijgt een twee uur durende wervelende show, die je zo zal terugvoeren naar de hoogdagen van de lovers rock en fast rapping style in het Verenigd Koninkrijk van eind jaren tachtig en begin jaren negentig van de vorige eeuw!

Pressure Busspipe

backed by I Grade Dub

Ook soundsystemgewijs zorgen we voor een klepper van formaat met de combinatie van Igrade Sound, de speeltuin van Igrade Records producer Laurent 'Tippy I' Alfred, die voor de gelegenheid niemand minder dan Pressure Busspipe meebrengt als MC van dienst. De twee zorgden in 2014 al voor een klepper van een album met 'The Sound' en breidden daar net nog een vervolg aan met 'Rebel With A Cause'. In deze set vol Virgin Islands vibes zal er ongetwijfeld ook plaats zijn voor het oeuvre van Virgin Islands icoon en Midnite en Akae Beka frontman Vaughn Benjamin, die ons begin november plots ontviel.