Marc Almond

Chaos and the Hits

Marc Almond

Met de titel ‘Chaos and The Hits Tour’ keert Marc Almond terug naar het podium met zijn laatste album ‘Chaos and a Dancing Star’ onder de arm. Maar, zoals de titel het zegt, brengt hij ook een fijne selectie uit zijn vele singles.

Marc Almond verwierf als frontman in de jaren tachtig wereldwijd faam met Soft Cell. Iedereen kent de dansklassieker 'Tainted Love'. De single komt uit het debuutalbum 'Non-Stop Erotic Cabaret'. Ook 'Bedsitter' en 'Say Hello, Wave Goodbye' waren hits. Er verschenen nog albums en singles waaronder 'Torch' en de cover 'Where Did Our Love Go'. Soft Cell kleurde de smaak van de vroege jaren tachtig. In 1983 werd de band opgeheven en begon Marc Almond aan een erg interessante artistieke solocarrière.

Marc Almond verkende verschillende muzikale genres en dartelde van akoestische muziek tot grote georkestreerde muziek of elektronische muziek, telkens met een voorliefde voor chanson en theatrale pop. De grootse hits uit deze periode zijn 'Something's Gotta Hold of My Heart', 'Days of Pearly Spencer', 'Jackie', 'Tears Run Rings'…

 

prijzen

voorverkoop: 37 euro
aan de kassa: 40 euro

in association with Satellite Agency

Als ik zo terugkijk dan heb ik toch een behoorlijk afwisselend oeuvre opgebouwd. Ik heb repertoire van Jacques Brel vertolkt, Russische folkplaten opgenomen en hits gehaald met jeugdhelden als Gene Pitney, de dramatische crooner van wie ik op mijn tiende al fan was.

Marc Almond