di 24 nov 20 20.15

Hits and Pieces

Marc Almond
di 24 nov 20
20.15
  • di 24 nov 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Marc Almond verwierf als frontman in de jaren ’80 wereldwijd faam met Soft Cell. Iedereen kent de dansklassieker ‘Tainted Love’. De single komt uit het debuutalbum ‘Non-Stop Erotic Cabaret’. Ook ‘Bedsitter’, ‘Sex Dwarf’ en ‘Say Hello, Wave Goodbye’ waren hits. Er verschenen nog albums en singles waaronder ‘Torch’ en de cover ‘Where Did Our Love Go’. Soft Cell kleurde de smaak van de vroege jaren ’80. In ’83 werd de band opgeheven en begon Marc Almond aan een erg interessante artistieke solocarrière.  

Marc Almond verkende verschillende muzikale genres en dartelde van akoestische muziek tot grote georkestreerde muziek of elektronische muziek, telkens met een voorliefde voor chanson en theatrale pop. De grootse hits uit deze periode zijn ‘Something’s Gotta Hold of My Heart’, ‘Days of Pearly Spencer’, ‘Jackie’,’Tears Run Rings’…

Naast originele songs van eigen hand put hij tijdens dit concert ook uit covers, zoals zijn prachtige vertaling van Jack Brel’s ‘Jackie’ en het door Donna Summer uitgebrachte ‘I Feel Love’.

Vele van deze gouden songs zal je dan ook horen tijdens het theaterconcert ‘Hits and Pieces’.

prijzen

voorverkoop: 37 euro
aan de kassa: 40 euro

in association with Satellite Agency

Als ik zo terugkijk dan heb ik toch een behoorlijk afwisselend oeuvre opgebouwd. Ik heb repertoire van Jacques Brel vertolkt, Russische folkplaten opgenomen en hits gehaald met jeugdhelden als Gene Pitney, de dramatische crooner van wie ik op mijn tiende al fan was.

Marc Almond
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie