Lisbeth Gruwez / Claire Chevallier - Piano Works Debussy
Danny Willems

Piano Works Debussy

GEANNULEERD: Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Claire Chevallier
  • wo 8 jun 22
    20.15 - 21.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
    GEANNULEERD

De tournee 'Piano Works Debussy' van Lisbeth Gruwez wordt - omwille van persoonlijke redenen - helaas geannuleerd.

'Piano Works Debussy’ is een fysiek duet tussen choreografe/danseres Lisbeth Gruwez en toppianiste Claire Chevallier. 

Samen zoeken ze de ruimte tussen de noten in de prachtige composities van de rebelse componist en vernieuwer Claude Debussy.

Voor het eerst in haar carrière kiest Lisbeth Gruwez voor klassieke muziek. Na haar opleiding klassiek ballet vond ze vrijheid in de hedendaagse dans, met een bewegingstaal die inmiddels een referentie werd. ‘Piano Works Debussy’ is in dat opzicht een bijzondere dialoog tussen een klassiek en een hedendaags kader, die zo Gruwez’ choreografische parcours blootlegt.

Lisbeth Gruwez: "Piano Works Debussy is een aquarel. Denk aan de luchtigheid van kleuren die in elkaar vloeien, even opdrogen, en dan opnieuw bevochtigd worden om nieuwe verbindingen aan te gaan. De muziek van Debussy bevloeit de dans en schudt het materiaal telkens opnieuw dooreen."


"Music is the space between the notes." (Claude Debussy)

Piano Works Debussy is een warm bad met gouden kaarslicht. Lisbeth Gruwez mixt haar ervaring als balletdanseres, hedendaagse choreografe en vrouw met de ziel van een vrijgevochten meisje met de door Claire Chevallier gespeelde pianoklanken van Claude Debussy. Beide dames serveren een letterlijk en figuurlijk goudglanzend pareltje.” (Els Van Steenberghe / Knack Focus)

recensie Knack Focus

recensie pzazz

inleiding

Er is een gratis inleiding voorzien om 19.15 uur in de Tuinzaal.


reeks Dans I

Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks. Meer info.

reeks Dans xl

Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks. Meer info.

Een instantklassieker: om te huilen zo mooi

De Standaard ****

Lisbeth Gruwez

Lisbeth Gruwez is mede-oprichter van het dansgezelschap Voetvolk. Samen met muzikant/componist Maarten Van Cauwenberghe maakte ze tien voorstellingen, waaronder ‘It’s going to get worse and worse and worse, my friend’, ‘AH/HA’, ‘We’re pretty fuckin’ far from okay’, ‘Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan’ en ‘The Sea Within’ - vorig seizoen nog te zien in de Warande. Gruwez werkte in haar jonge maar uitgebreide carrière samen met Jan Fabre, Jan Lauwers en Sidi Larbi Cherkaoui. 


Claire Chevallier

Claire Chevallier is een veelgevraagd pianist voor solo’s, kamerconcerten en concerten met groot orkest. Claire is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk: ze maakt muziek opnieuw actueel op oude instrumenten. Ze werkte veel en uitvoerig samen met podium- en andere kunstenaars, zoals Rosas, David Claerbout, Josse De Pauw en Jan Lauwers (Needcompany).

 

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

choreografie: Lisbeth Gruwez
muziek: Claude Debussy 
met: Lisbeth Gruwez en Claire Chevallier
dramaturgie: Bart Meuleman