Literair tijdschrift DW B stelt voor: een Kempische literaire avond

Literair tijdschrift DW B stelt voor: een Kempische literaire avond

Koen Peeters, Leen Huet, Leo Pleysier, Toon Horsten en Alicja Gescinska
  • za 2 okt 21
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend
    Geweest

De zanderige grond van de Kempen is vruchtbare literaire bodem. Dat blijkt andermaal uit het themanummer waarmee literair tijdschrift DW B jaargang 2020 afsloot.

Daarin zijn vijf auteurs opgenomen die in de Kempen wonen of opgroeiden. DW B vroeg aan filosofe en schrijfster Alicja Gescinska om het nummer te cureren. Ze koos als overkoepelend thema ‘De muur’, en vroeg aan vooraanstaande schrijvers uit Vlaanderen en Nederland om een verhaal, essay of gedicht te schrijven over reële of denkbeeldige muren. Dat leverde een prachtig resultaat op met bijdragen over muren die scheiden en verbinden.

Tijdens deze literaire avond vertellen Koen Peeters, Leen Huet, Leo Pleysier en Toon Horsten over hun verhalen en lezen ze voor uit eigen werk. Dit alles zal gebeuren onder begeleiding gastvrouw van de avond Alicja Gescinska, die sinds kort ook tot de Kempische schrijvers gerekend mag worden.


Een exemplaar van het themanummer van DW B is inbegrepen in de ticketprijs.

 

Openingsfeest bibliotheek Turnhout

Op 1, 2 en 3 oktober is het feest voor iedereen. De Turnhoutse bibliotheek trakteert je op literaire en andere inspirerende ontmoetingen, op muziek en gekke bekken tussen de rekken, op boeiende lezingen en vrolijke kinderactiviteiten, op alles wat we het voorbije anderhalf jaar hebben moeten missen en zoveel meer. De Warande feest mee en zet een Kempische literaire avond op poten plus een editie van Overlezen.
meer info

taalicoon 4

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.