Theater Stap - Fanny
Stef Stessel

Fanny

Theater Stap

Een wreed en gruwelijk, lieflijk en bitterzoet liefdessprookje over een kwetsbaar meisje dat opgroeit in een grimmig milieu.

Fanny is een meisje dat door de buitenwereld als ‘beperkt en anders’ wordt aanzien. Ze vertelt hoe moeilijk het was om op te groeien bij een oma die enkel haar zwaktes benadrukte en hoe ze door haar artistieke buurman Richard misbruikt werd. Tot ze de middernachtman ontmoet. Een man die haar door zijn tedere aanwezigheid de mogelijkheid geeft om het verleden achter zich te laten.

Wat Fanny meemaakt en innerlijk beleeft, wordt tijdens de voorstelling omgezet in expressionistische tableaux vivants. Het publiek beleeft op een zinderende manier een caleidoscoop aan gevoelens, impressies, bewegingen en klanken. Tot dus de middernachtman opdaagt en rust brengt…

Theatermakers Frank Dierens (Het Scheldeoffensief) en Luc Nuyens (de Roovers) creëerden eerder bij Theater Stap de pareltjes ‘De Bank’ en ‘De Wereld’. Ook in ‘Fanny’ staan Dierens en Nuyens mee op scène, samen met de Gentse actrice Mira Bryssinck, bekend van ‘Tytgat Chocolat’, spelers van Het Scheldeoffensief en Theater Stap.

"Vandaag weer heel den dag aan de balustrade gestaan. Vele geschreid en in d’ijlte getuft, gespogen, gespuwd. Hoeveel vurt water al onder die vurte brugge zien passeren, hoeveel fluimen al meegezogen? Hoeveel zweet en tranen mee naar de zee..."

taalicoon 1

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

tekst: ‘Le Petit Théâtre de Fanny Ruubier’ van Merel de Vilder Robier
van en met: Frank Dierens, Luc Nuyens, Mira Bryssinck, Julia Dierens en Kenneth Boven
live muziek: Marc Bryssinck
scenografie: Stef Stessel
foto: Stef Stessel


www.theaterstap.be
www.deroovers.be