The sheep song
Kurt Van der Elst

The Sheep Song

Toneelhuis | FC Bergman

We volgen de nieuwe maatregelen tegen corona van de federale overheid en organiseren enkel voorstellingen zittend voor minder dan 200 toeschouwers. Voor deze voorstelling reserveerden meer dan 200 bezoekers een ticket. Nieuwe datum: woensdag 9 november 2022 om 20.15 uur.

Kocht je een ticket, dan ontvang je ten laatste midden volgende week een mail met meer info.

Een moderne parabel over de angst voor en aantrekkingskracht van verandering in een mensenleven. De tragedie van de mens als fundamenteel veranderend wezen.

Het voelt dat het meer in zich heeft, voorbestemd is tot een glorieuzer leven dan dat van zijn soortgenoten. Deze Ovis Orientalis Avis maakt zich op voor de ultieme transformatie, vastbesloten om het lot, de wetten van de fysica en de goede smaak te tarten. Donkere wolken verschijnen aan de einder. Hoefgetrappel doet de aarde sidderen. De open mond wacht. Het verlangen naar verandering blijkt een moeilijk te stillen storm. 

FC Bergman werd opgericht door zes acteurs / theatermakers / kunstenaars: Stef Aerts, Joé Agemans, Bart Hollanders, Matteo Simoni, Thomas Verstraeten en Marie Vinck. Op korte tijd ontwikkelden zij een heel eigen theatertaal, die buiten anarchistisch en licht chaotisch, vooral extreem beeldend en poëtisch is.

In hun voorstellingen staat vaak de spartelende, immer trachtende mens centraal. De Warande presenteerde de eerste drie locatieprojecten van het gezelschap. ‘The Sheep Song’ is de eerste voorstelling die FC Bergman in onze Schouwburg zal spelen.

recensie De Standaard **** (Filip Tielens)

"... toont de bende zich gepokt en gemazeld in het bemeesteren van een groots podium, het vertellen van een groots verhaal - wortelend in de Westerse kunstgeschiedenis - en het ontwerpen van grootse, gelaagde scènebeelden die elk op zich een adembenemend maar nooit overdadig tableau vivant zijn. Het betoverende resultaat heet The Sheep Song en het is wellicht de allermooiste voorstelling van 2021."

(Els Van Steenberghe, Knack Focus)

Met de woordeloze voorstelling The sheep song brengt FC Bergman een visueel indrukwekkende fabel over een schaap dat mens wil worden, maar nergens echt helemaal thuishoort. Arm schaap! ****

Filip Tielens, De Standaard

taalicoon 1

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

 

naar de voorstelling met een Covid Safe Ticket

Wat toon ik aan de ingang?

 • ticket de Warande
 • Covid Safe Ticket (digitaal of fysiek)
 • identiteitskaart


Geldig Covid Safe Ticket

 • Indien je je minstens 14 dagen voor aanvang van de voorstelling volledig liet vaccineren.
 • Of indien je over een geldig Corona-testcertificaat beschikt: 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest (afname enkel bij een apotheker).
 • Of wanneer je maximum zes maanden hersteld bent van Covid.

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang. Hier bestaat geen discussie over.

 

Hoe verkrijg ik een Covid Safe Ticket?

Voor alle bezoekers vanaf 12 jaar (vanaf geboortejaar 2009):

 • Gevaccineerd of negatieve test: je installeert vooraf de app CovidSafeBE op je smartphone en koppelt het certificaat.
 • Gevaccineerd of negatieve test: je kan het certificaat downloaden en afprinten via www.mijngezondheid.be.
 • Gevaccineerd: je kan het vaccinatiecertificaat aanvragen per post. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.

Lees hier meer over het Covid Safe Ticket.

Kan ik mij ter plaatse laten testen?

Ter plaatse testen is niet mogelijk.

 

Hulp nodig?

Ondervind je problemen met het aanvragen van je Covid Safe Ticket? Onze collega's van de ticketbalie helpen je graag verder.

 • maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur
 • 014 41 69 91
 • in de Centrale Hal van de Warande

 

Terugbetaling tickets

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent helaas geen toegang.

Wie vóór 4 november tickets kocht en geen Covid Safe Ticket kan voorleggen, kan voor het desbetreffende ticket een Warandebon (2 jaar geldig) vragen. Indien je een Warandebon wenst, vragen we om dit voor 10 november te melden aan de ticketbalie van de Warande via een antwoord op deze mail of telefoon naar 014 41 69 91.

Wie vanaf 4 november tickets kocht, moet rekening houden met de nieuwe verkoopsvoorwaarden. Deze tickets kunnen we niet meer terugbetalen omwille van het Covid Safe Ticket.

credits

van en met: Stef Aerts, Joé Agemans, Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Thomas Verstraeten en Marie Vinck
lichtontwerp: Ken Hioco
geluidsontwerp: Senjan Janssen
kostuumontwerp: Joëlle Meerbergen
muziek: Frederik Leroux
coproductie: Holland Festival en Les Théâtres de la Ville de Luxembourg