Graindelavoix
Koen Broos

Musica Divina: De Antwerpse Josquin van 1545, de Ondode

Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer
MET COVID SAFE TICKET
 • vr 24 sep 21
  20.15
  op locatie, Turnhout
  Sint-Pieterskerk (Grote Markt, Turnhout)

Naar het concert van Musica Divina 2021 met een Covid Safe Ticket. Lees alle info onderaan deze pagina.

Josquin Desprez is sinds vele eeuwen een icoon.

De eerste herdenking vond al plaats in 1545 in Antwerpen, 24 jaar na de dood van de legendarische polyfonist. Toen wijdde Tielman Susato zijn zevende chansonbundel zogezegd volledig aan de chansons van Josquin. Er duiken daarin ook nooit eerder verschenen of verloren gewaande composities op. Of deze ook echt van de hand zijn van Josquin, wordt door sommige kenners betwijfeld.

De uitvoeringspraktijk van 1545 biedt Graindelavoix alvast de mogelijkheid een heel andere Josquin dan de zogenaamd authentieke te laten horen. In de uitgave van 1545 is er immers geen onderscheid tussen origineel en vervalsing…

naar Musica Divina met een Covid Safe Ticket

Welke documenten heb ik nodig?

 • ticket de Warande
 • Covid Safe Ticket (digitaal of fysiek)
 • identiteitskaart
  Gelieve bij aankomst je identiteitskaart en Covid Safe Ticket op je smartphone of op papier klaar te houden, zodat het scannen vlot kan verlopen. Indien je deze drie zaken niet mee hebt, mogen we je niet toelaten in de concertlocatie.

Bij aankomst dien je eerst je Covid Safe Ticket en identiteitskaart te tonen aan het festivalteam. Het team ziet geen persoonsgegevens, maar enkel naam, geboortedatum en QR-code. Deze beperkte gegevens zijn nodig om de juistheid te kunnen verifiëren.

 

Geldig Covid Safe Ticket

 • Indien je je minstens 14 dagen voor aanvang van het concert volledig liet vaccineren.
 • Indien je over een geldig Corona-testcertificaat beschikt: 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest (afname antigeentest kan enkel bij een apotheker).
 • Wanneer je maximum zes maanden hersteld bent van COVID.

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang. Hier bestaat geen discussie over.

 

Hoe verkrijg ik een Covid Safe Ticket

Bezoekers (12 jaar en ouder) dienen op voorhand de app CovidSafeBE te installeren. Je kan deze vinden in de App Store of via Google Play. In deze applicatie vind je een QR code die je moet laten scannen aan de inkom.

 

Kan ik mij ter plaatse laten testen?

Ter plaatse testen is niet mogelijk.

 

Terugbetaling tickets

Wie voor 25 augustus tickets kocht en geen Covid Safe Ticket kan voorleggen, kan voor het desbetreffende ticket een terugbetaling vragen. Indien je een terugbetaling wenst, vragen we om dit voor 14 september te melden aan de ticketbalie van de Warande via tickets@warande.be of 014 41 69 91.

Wie vanaf 25 augustus tickets kocht, moet rekening houden met het nieuwe wettelijke kader. Deze tickets kunnen we niet meer terugbetalen omwille van het Covid Safe Ticket.
 

meer info op de website van Musica Divina

credits

een organisatie van Musica Divina in samenwerking met de Warande

logo Musica Divina