FOL#6

FOL#6: Begin

Elena Peeters

Is er een juiste manier om aan het leven te beginnen? Wat zegt de start over het vervolg? En als het niet ging zoals gehoopt, bestaat er dan zoiets als opnieuw beginnen?

Elena Peeters bekijkt door welke handen een mensenleven gaat. Ze bezoekt voor 'Begin' een vroedvrouwenpraktijk, woont een aantal bevallingen bij, spreekt met wensouders, grootouders en ouders, met kinderen en met gewone mensen. Allemaal zijn ze ooit begonnen. Of dat begin nu bij de geboorte ligt of ergens anders.

Elena Peeters is een jonge theatermaakster die in Lille woont en met Adriaan Severins het mini-productiehuis SLAK vormt. Samen zijn ze dit jaar onze Artist in Residence en maken ze een Festival of Loss. Ze willen hiermee een kiem leggen om verlies op een andere manier toe te laten. 'Begin' is onderdeel van Festival of Loss en wordt gecreëerd in de Houten Zaal van de Warande.

Festival of Loss

'Holy Shit' maakt deel uit van het Festival of Loss dat SLAK in de Warande uitbouwt. Een jaar lang werken we samen rond verlies. Ook meer info op gewoonslak.be.


gratis avondopening expo 'Rainbow Woman' van Femmy Otten

vrijdag 29 oktober

Breng vlak voor de voorstelling een bezoek aan de tentoonstelling 'Rainbow Woman'. Enkel op vrijdag 29 oktober is de expo extra lang geopend: tot 21 uur ben je welkom in de Expozaal -1. Femmy Otten is een veelzijdig schilder, beeldhouwer, tekenaar en performer. In haar solotentoonstelling combineert ze haar vroege werken met recent werk met telkens de vrouw op de voorgrond. 

taalicoon 4

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

concept, tekst, spel: Elena Peeters
muziek: Bert Hornikx
coach: Rosa Vandervost
dramaturgie: Lena Meckler
klankbord: Adriaan Van Aken
scenografie/licht: Tim Clement
kostuum: Carolien Wardenier
beeld: Assia Bert
affiche: Studio Kaplan

productie: SLAK en Trappelend Talent
in coproductie met: Het Laatste Bedrijf

in samenwerking met: Het Nieuwstedelijk
tourneeplanning: Jimmie Dimmick

met dank aan: c o r s o, de Warande, Bruno Vanden Broecke, Suzanne Grotenhuis en Johan Petit 

Deze productie kwam tot stand met de steun van Sabam For Culture en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter.

www.gewoonslak.be