Meskerem Mees portret
Kaat Pype

Meskerem Mees + Ão

  • za 19 mrt 22
    20.15 - 21.55
    de Warande, Turnhout
    Kuub, staand
    Geweest

Nieuwe datum: zaterdag 19 maart 2022 in de Kuub.

Kocht je een ticket, dan ontvang je meer info per mail.

Meskerem Mees

Zonder enige twijfel is de jonge Meskerem Mees nu al een van de meest getalenteerde singer-songwriters van de belpop. Haar pure, onbevangen en fluweelzachte stem met ontwapenend gitaarspel laat je bij elk nummer van begin tot eind vol verwondering genieten.

Niet moeilijk dus dat ze tijdens Humo's Rock Rally de concurrentie ver achter zich liet. Mis haar magische performance in onze Kuub niet, want deze jongedame is bezig de wereld te veroveren...

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees. Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Haar debuutsingle veroverde de ether én harten in België, en wint zelfs (ver) daarbuiten zieltjes – er zijn er niet veel die in 2020 zo makkelijk de grenzen oversteken als ‘Joe’. De lat ligt meteen hoog, maar opvolger ‘Seasons Shift’ bevestigt wat iedereen voelt: dit is geen eendagsvlieg.

Op 18 oktober 2020 schrijft Meskerem Mees haar naam bij op het legendarische palmares van Humo’s Rock Rally. “Een andere winnaar had gekund, in een andere editie, maar in 2020 konden we niet om Meskerem Mees heen”, klinkt het bij de jury.

Dat vindt ook Tourist LeMC, en hij vraagt haar om mee te werken aan zijn nieuwe plaat ‘Niemandsland’, die in het voorjaar van 2021 uitkomt. Met haar frisse bijdrage aan de titeltrack maakt ook het grote publiek kennis met dit ontluikende supertalent.

Op 12 november kwam haar langverwachte debuutplaat uit, in een puntgave productie van Koen Gisen. 

Meskerem Mees kreeg in januari de Grote Juryprijs van de Music Moves Europe Awards die gewonnen werd door grote namen zoals Adele, Lykke Li, Stromae, Mumford and Sons, Dua Lipa ... Eén bracht nog een live-interview op het laatavondjournaal, bekijk het hier

 

Ão

Ão is een Leuvense band met Portugese roots. Die Latijnse invloed is duidelijk hoorbaar in hun muziek. Daarin horen we Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, elektronica, groovy percussie en bezwerende zanglijnen in het Portugees, Engels en wie weet een stukje Nederlands. Wij zijn fan!

 

prijzen

voorverkoop: 18 euro
aan de kassa: 20 euro

Waanzinnig goed

Telerama

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

 Ão

credits

foto: Patrick Blomme