Guido Belacanto - In de kronkels van mijn geest
Dries Segers

In de kronkels van mijn geest

Guido Belcanto
  • za 11 mrt 23
    20.15 - 22.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
    Geweest

Met 'In de kronkels van mijn geest' horen we Guido Belcanto zoals we hem kennen: als de enige ware zanger van het levenslied, de troubadour van de gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en verzachtende en troostende humor.

2019 was een topjaar voor Guido Belcanto. Hij speelde 100 concerten, werd gelauwerd in de Eregalerij van Radio 2 en bracht een driedubbele cd uit met als titel 'Een zanger moet trachten pijn te verzachten'. Bovendien was er op VRT een Belpopaflevering gewijd aan Guido.

In 2020 werd alles anders. Het land ging in lockdown. Zangers moesten thuis blijven. Guido trok zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef een half jaar in gedwongen ballingschap. Die ballingschap gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels.

"Ik schreef 20 nieuwe songs op twee maanden tijd. Het was alsof ik opnieuw geboren werd als songschrijver, alsof ik aan een nieuw begin stond, net zoals 35 jaar geleden, alsof de goden mij stuurden, alsof de Heilige Geest mijn gids was. Het was alle dagen feest in de kronkels van mijn geest."

 

credits

Met: Guido Belcanto + zijn band ‘Het broederschap’
gitaar, accordeon, piano: Lieven Demaesschalck
gitaar, banjo, lapsteel: Geert Hellings
viool, mandoline: Andries Boone
bas: Nicolas Rombouts
foto: Dries Segers