Orchestre Philharmonique Royal de Liège
William Beaucardet

de Concertvereniging

Orchestre Philharmonique Royal de Liège
  • ma 21 feb 22
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Florian Noack is een fenomeen als Belgisch pianist. Zijn intelligentie, interpretaties en pianospel zijn veelbelovend voor de toekomst. 

Hij is steeds op zoek naar zeldzame werken en hij herontdekte de 'Variations brillantes'. De in Luik geboren componist César Franck staat bekend om zijn symfonische werken, kamer- en orgelmuziek.

De Franse dirigent P. Bleuse en het orkest van Luik brengen ook de enige symfonie van Ernest Chausson waarin vervoering en wanhoop elkaar afwisselen.

programma

  • C. Franck: Variations brillantes sur un thème original
  • C. Franck: Variations symphoniques
  • E. Chausson: Symphonie

over Pierre Bleuse

"Pierre Bleuse, l’un des plus brillants chefs de sa génération et à n’en pas douter un grand nom de la scène internationale dans un avenir proche" (HPM)

De om zijn enthousiasme, charisma en klare expressie gekende Franse dirigent Pierre Bleuse dirigeerde reeds het Orchestre de Paris, Royal Stockholm Ph., MDR Leipzig, Orchestre de la Suisse Romande, Russian Ph. Orch., China Nat. Orch., Belgian Nat.Orch., Orch.de Québec.

In Frankrijk leidde hij reeds bijna al de bekendste orkesten. Hij werkt regelmatig samen met internationaal gekende solisten als: N. Angelich, S. Gabetta, B. Chamayou, E. Pahud, Renaud en Gautier Capuçon.

Pierre Bleuse volgde zijn opleiding tot dirigent bij Jorma Panula in Finland en Laurent Gay te Genève. Hij behaalde de eerste prijs viool aan het Conservatoire de musique et danse Paris. Het Orchestre National de France dirigeerde hij reeds regelmatig op tournee in verschillende continenten.

www.pierrebleuse.com


over Florian Noack 

Noack demonstrates superior keyboard control. Precision, lyricism, delicate sonority, bravery; it’s all there !” (Diapason)

Meet the spirit of the original. Noack’s playing sounds like poetry.” (Klassik Magazine)

Deze jonge pianist is geboren te Brussel in 1990. Op 4 jarige leeftijd begon hij zijn pianolessen en op 12 jaar mocht hij in het kader van “ buitengewone jonge talenten ” les volgen bij Yuka Izutsu aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daarna werd hij leerling van de Russische pianist Vassily Lobanov te Keulen en bij Claudio Martinez-Mehner te Basel.

F. Noack onderscheidt zich door zijn passie voor zeldzame composities uit de romantische en post romantische periode. Hij is ook gekend voor zijn transcripties die sterk gewaardeerd worden door de vermaarde pianisten als Boris Berezovsky, Dmitry Bashkirov en Cyprien Katsaris.

Florian Noack is laureaat van meer dan 20 nationale en internationale wedstrijden, en werd reeds uitgenodigd op muziekfestivals en in concertzalen in China, Zuid Korea, USA, Duitsland, Frankrijk, België, … Zijn opnames en concerten werden bekroond door een ECHO Klassik Preis, een International Classical Music Award en de prestigieuse Diaposon d’Or. Zijn CD’s zijn unieke muzikale parels.

www.floriannoack.com

credits

dirigent: Pierre Bleuse
piano: Florian Noack

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande

logo de concertvereniging