Toneelhuis | Olympique Dramatique - Wachten op Godot
Kurt Van der Elst

Wachten op Godot

Toneelhuis | Olympique Dramatique

Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck spelen in openlucht in Weelde de oerklassieker. Actueler dan ooit. 

Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Mét bolhoed. Te wachten op iemand die Godot heet. Hoe lang ze al aan het wachten zijn, weten ze niet. Ook niet of ze wel op de juiste plek zitten. En al evenmin weten ze wie Godot is en wat die hen zou moeten komen vertellen. Wat ze zich herinneren, zijn enkel flarden van een wereld die er niet meer is. En het enige wat ze hebben is tijd. Veel tijd. Om te discussiëren. Om ruzie te maken. Om na te denken. En vooral om zich te vervelen. 

'Wachten op Godot' (1953) van Samuel Beckett was bij zijn verschijning onmiddellijk een klassieker. Niet alleen omdat het de naoorlogse verwarring en onzekerheid zo scherp wist te verwoorden, maar ook en vooral omdat het in één klap het theater voorgoed veranderde. Ondanks zijn reputatie wordt het stuk zelden opgevoerd. Bijna zeventig jaar na publicatie buigt Olympique Dramatique zich over dit stuk dat tegelijk klucht, vaudeville, tragedie en pure slapstick is. 

 

praktisch

  • nieuw aanvangsuur: 20.15 uur (i.p.v. 21 uur)
  • duur: 120 minuten
  • locatie bekend: Weelde Depot: NAVO-hal (binnen) - Geeneinde 54, 2381 Ravels 

Wachten op Godot is een wonderschoon eindejaarcadeau: het is theater met een meesterlijke tekst (die je met poëtische flair uitnodigt tot reflectie), in een machtig mooie setting en gebracht door vier mastodonten van spelers die niet alleen de lach maar ook, zoals iedereen, een leven vol geluk en ongeluk aan hun broek hebben hangen. Ogen, oren, hart: ze worden verwend. ****

Knack Focus

taalicoon 4

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

tekst: Samuel Beckett
met: Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck
coaching: Stijn Van Opstal en Raven Ruëll
foto: Kurt Van der Elst 

 

in samenwerking met De Nieuwe Vorst Tilburg en GC De Wouwer Ravels