Duo Ivanov
Miel Pieters

de Concertvereniging

Duo Ivanov
 • do 28 okt 21
  20.15
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg, zittend
  Geweest

De violist Yossif Ivanov is één van de boeiendste Belgische violisten. Op 16-jarige leeftijd won hij de First Grand Prize op het Conc. Musical Int. de Montréal, en 2 jaar later behaalde hij de 2de Prijs en de publieksprijs op de K. Elisabethwedstrijd. Samen met zijn broer Philippe, een uitstekende pianist die ook al internationale muziekprijzen won, vormt Yossif een talentrijk duo. Zij soleerden reeds op vele concertpodia in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

 

programma

 • L. van Beethoven: Sonate nr. 2 op. 12
 • R. Schumann: Sonate nr. 1 op. 105
 • E. Ysaye: Sonate nr. 2 viool solo
 • I. Stravinsky: Divertimento

over Yossif Ivanov

Elke noot van Yossif Ivanov is pure magie.” (NRC Handelsblad)

A player of impressive authority and presence.” (The Strad)

 De Belgische violist Yossif Ivanov – omschreven als “l’un des grands violonistes de demain” (Diapason) – is snel uitgegroeid tot één van de boeiendste Belgische violisten. Op 16-jarige leeftijd won hij de First Grand Prize op het Concours Musical International de Montréal, en twee jaar later de 2de Prijs en de publieksprijs op de Koningin Elisabethwedstrijd (2005).

De voorbije seizoenen maakte Yossif Ivanov debuten met het Tokyo Symphony Orchestra, Japan Century Orchestra, Bournemouth Orchestra, Orchestre de l'Opéra de Toulon, Orchestre de Picardie, Kaohsiung Symph. Orchestra, Academy Taiwan Strings, Orchestre Philharmonique de Liège, alsook recitals in het Mozarteum Salzburg, Wigmore Hall, en andere bekende Europese concertzalen. Zijn eerste CD-opname bij het label Ambroisie/Naïve (sonates van Franck, Ysaÿe en D’Haene) werd bekroond met een 'Diapason d’Or de l’Année”' In 2020 kreeg zijn herontdekt concerto van Ysaÿe weer een “Diapason d’Or”. Ook de integrale sonates van Prokofiev samen met zijn broer Philippe werden gelauwerd.

yossifivanov.com

logo koningin elisabethwedstrijd


over Philippe Ivanov 

Philippe Ivanov behaalde het Masterdiploma met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als student van Daniel Blumenthal en tevens het Postgraduaatdiploma aan het Mozarteum van Salzburg onder leiding van Prof. Pavel Gililov.

In 2010 behaalt hij de hoofdprijs op de Internationale Muziekwedstrijd “Silvio Bengalli” in Pianello Val Tidone. Datzelfde jaar wint hij de “Chopinpreis” tijdens de Internationale Chopin wedstrijd van het Mozarteum in Salzburg. Hij soleert er op het “Preisträgerkonzert” van de “Salzburger Festspiele”. In 2013 behaalt hij de 3de prijs tijdens de Hamamatsu International Piano Competition in Japan. Daarna nam hij deel aan concerten en festivals in Europa, de USA en Canada. Sinds meerdere jaren vormt hij samen met zijn broer, violist Yossif Ivanov, een duo dat wereldwijd optreedt o.a. in Europa (Wigmore Hall 2017), in Azië (National Concert Hall-Taipei, Yokohama Hall 2018) en in Zuid-Amerika (Sala de Conciertos Luis Ángel Arango in Bogota in 2017).

arte-amanti.be

credits

viool: Yossif Ivanov / piano : Philippe Ivanov

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande

logo de concertvereniging