Casco Phil

de Concertvereniging

Casco Phil
 • ma 22 nov 21
  20.15
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg

De Eerste finaliste van de K. Elisabethwedstrijd Viool 2019 speelt het adembenemende vioolconcerto van Beethoven.

Stella Chen behaalde een diploma psychologie aan de Harvard University, is een uitstekende violiste en werkt aan een doctoraat op de prestigieuze Juilliard School te New York. Op deze Beethovenavond hoort u ook de sublieme 6de symfonie. Casco Phil en Ben Haemhouts staan garant voor een succesvolle muzikale belevenis met muziek van de grootmeester. Niet te missen.

 

programma

 • L. van Beethoven: Vioolconcerto op. 61
 • L. van Beethoven: Symfonie nr. 6 Pastorale op. 92

dirigent: Benjamin Haemhouts
viool: Stella Chen

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande

logo de concertvereniging

over Benjamin Haemhouts

Benjamin Haemhouts is een van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik.

Na een carrière als solotrombonist in de Duitse Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren en studeerde orkestdirectie bij de Russische dirigent Alexander Polyanichko.

Zijn samenwerking met dirigenten als Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Gustavo Dudamel, Giuseppe Sinopoli, Jonathan Nott en Esa-Pekka Salonen oefende blijvende invloed op hem uit. 

Sinds hij chef-dirigent werd van Casco Phil vallen zijn grensverleggende programma’s op waarin hij graag hedendaags werk combineert met composities uit de barokke en klassieke periode. Zijn interpretatie kenmerkt zich door grote dynamische contrasten, nauwgezette articulatie, een rijk kleurenpalet en een bevlogen en aanstekelijke manier van musiceren.

Als dirigent werkte hij ook samen met het Symphonische Orchester Tchernovcy, het Brussels Philharmonic, het Nationaal Orkest van België, de vermaarde Bamberger Symphoniker,…

www.haemhouts.be 

 

over Stella Chen 

Her performance sounded fresh and spontaneous, yet emotionally profound and intellectually well-structured.” (The Jerusalem Post)

De Amerikaanse violiste Stella Chen, 1ste Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd – Viool 2019 en eveneens 2020 Lincoln Center Artist Award, was ook de jongste laureaat ooit van de Yehudi Menuhin Competition. Chen behaalde een diploma psychologie op de Harvard University, en is titularis van een Master in muziek van het New England Conservatory.

Ze werkt momenteel aan een doctoraat op de Juilliard School te New York.
Tot nog toe deelde ze het podium met het Belgian National Orchestra, het Brussels Philharmonic, het Orchestre de Chambre de Lausanne, het Orquestra Filarmónica van Medellín, het London Chamber Orchestra en het Welsh National Symphony Orchestra.

Ze gaf recitals in het Kennedy Center, het Metropolitan Museum of Art in de Verenigde Staten, maar ook in Bhutan, in Jordanië, in Israël, in Cuba en in Colombia. Dit seizoen is ze op tour in Japan, Z. Korea, Europa en in Noord-Amerika. Ze bespeelt een Stradivarius Huggins van 1708 die haar werd uitgeleend door de Nippon Music Foundation.

www.stellachen.com

logo Koningin Elisabethwedstrijd

 

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

 

naar Casco Phil met een Covid Safe Ticket

Wat toon ik aan de ingang?

 • ticket de Warande
 • Covid Safe Ticket (digitaal of fysiek)
 • identiteitskaart


Geldig Covid Safe Ticket

 • Indien je je minstens 14 dagen voor aanvang van de voorstelling volledig liet vaccineren.
 • Of indien je over een geldig Corona-testcertificaat beschikt: 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest (afname enkel bij een apotheker).
 • Of wanneer je maximum zes maanden hersteld bent van Covid.

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang. Hier bestaat geen discussie over.

 

Hoe verkrijg ik een Covid Safe Ticket?

Voor alle bezoekers vanaf 12 jaar (vanaf geboortejaar 2009):

 • Gevaccineerd of negatieve test: je installeert vooraf de app CovidSafeBE op je smartphone en koppelt het certificaat.
 • Gevaccineerd of negatieve test: je kan het certificaat downloaden en afprinten via www.mijngezondheid.be.
 • Gevaccineerd: je kan het vaccinatiecertificaat aanvragen per post. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.

Lees hier meer over het Covid Safe Ticket.

Kan ik mij ter plaatse laten testen?

Ter plaatse testen is niet mogelijk.

 

Hulp nodig?

Ondervind je problemen met het aanvragen van je Covid Safe Ticket? Onze collega's van de ticketbalie helpen je graag verder.

 • maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur
 • 014 41 69 91
 • in de Centrale Hal van de Warande

 

Terugbetaling tickets

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent helaas geen toegang.

Wie vóór 7 oktober tickets kocht en geen Covid Safe Ticket kan voorleggen, kan voor het desbetreffende ticket een Warandebon (2 jaar geldig) vragen. Indien je een Warandebon wenst, vragen we om dit voor 15 oktober te melden aan de ticketbalie van de Warande via een antwoord op deze mail of telefoon naar 014 41 69 91.

Wie vanaf 7 oktober tickets kocht, moet rekening houden met de nieuwe verkoopsvoorwaarden. Deze tickets kunnen we niet meer terugbetalen omwille van het Covid Safe Ticket.