Bram de Looze portret
Sophie Nuytten

Bram de Looze

DE PISTE
  • vr 8 okt 21
    20.15 - 21.30
    de Warande, Turnhout
    Kuub - De Piste
    Geweest

Pianist Bram de Looze is een natuurtalent en behoort ondanks zijn jonge leeftijd tot de meest vooraanstaande Belgische jazzmuzikanten. Zoals vaak met jazzmusici is ook Bram De Looze betrokken bij een flink aantal projecten. Twee projecten kon je voorheen al in de Warande zien. In 2019 in trio met Robin Verheyen en de Amerikaan Joey Baron en in 2017 solo met het project Piano e Forte.

Onlangs bracht Bram De Looze ‘Colour Talk’ uit, zijn derde solo album. Op dat album vloeien klassieke muziek, jazz en impro organisch in elkaar over.

“Aan één instrument heeft Bram genoeg om een plaat samen te stellen vol creaties die je kunnen doen blozen door hun hoge interpretatiewaarde.” (Dansende Beren)

“Colour Talk, een mooie titel voor zijn altijd weer rijke pianospel, is wederom een onnavolgbaar  meesterstuk geworden." (Written In Music)

Openingsstuk ‘Tu vois’ is een pareltje van intimistische piano, maar eigenlijk is elk stuk een pareltje. ****

De Standaard

Een blijver na het bijzondere coronajaar 2020 is het concept De Piste. Met een speciale tribune voor 100 personen brengen we je dicht bij de artiesten. Je zit letterlijk rond de scène en geniet in onze piste van circus, muziek…

Ontdek hier De Piste

credits

in samenwerking met jazzclub de Singer