Zasür - Elisabeth Borgermans
Olympe Tits

Zäsur

Elisabeth Borgermans
DE PISTE
  • do 14 okt 21
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub - De Piste
    Geweest

Wat is de functie van een breuk in een veranderingsproces? Dansend en denkend vanuit verschillende persoonlijke, artistieke en theoretische perspectieven onderzoekt Elisabeth Borgermans de mogelijke betekenissen, lichamelijke ervaringen, gevoelens en bewegingen van de impact van een breuk.

‘Zäsur’ is een dansvoorstelling vol verlangen en verlatenheid, muzikaal voortgestuwd door golven van Mahler en Metal. De choreografe gaat in dialoog met onder meer Gustav Mahler, Friedrich Hölderlin, Rosa Luxemburg, Yvonne Rainer, Straub/Huillet en experimentele metalgenres.Zo ontstaat een intrigerende bewegingstaal, laverend tussen esthetisch formalisme, precisie en brutaliteit.

Elisabeth Borgermans is een Belgische choreograaf en danseres. Ze ontleent procedures en thema’s uit literatuur, filosofie en muziek om de verschillende krachten in het dansende lichaam te onthullen. Voor ‘Zäsur’ kwam ze een aantal weken in residentie in de Houten Zaal van de Warande. Het resultaat zie je in de Piste.

De Piste

Een blijver na het bijzondere coronajaar 2020 is het concept De Piste. Met een speciale tribune voor 100 personen brengen we je dicht bij de artiesten. Je zit letterlijk rond de scène en geniet in onze piste van circus, muziek…

Ontdek hier De Piste