René - Sinking Sideways
Kolja Huneck

Double bill jong circus: L O N E & René

Luuk Brantjes & Sinking Sideways
GEANNULEERD
  • wo 20 okt 21
    20.15 - 21.50
    de Warande, Turnhout
    Kuub - De Piste
    Geweest

Deze double bill is helaas geannuleerd.

We presenteren in de Piste op één avond twee keer jong circustalent. Luuk Brantjes speelt in ‘L O N E’ met de spectaculaire circustechniek van het teeterboard en Sinking Sideways presenteert het acrobatische duet ‘René’  Met je ticket voor deze double bill kan je naar beide voorstellingen.

Luuk Brantjes - L O N E

De ‘bascule’ of ‘teeterboard’ is een spectaculaire circustechniek waarbij artiesten zich via een wip omhoog katapulteren en voor het neerkomen acrobatische figuren uitvoeren. Je moet er minstens met twee voor zijn, want hoe kan je anders springen, buitelen en vliegen? Luuk Brantjes heeft er lak aan. Hij wil net de nadruk leggen op de vreugde, de schoonheid en de rust van het alleen zijn.

‘L O N E’ is een eerbetoon aan de singles, de vrijbuiters, aan ieders inventieve ik.

Luuk Brantjes geldt als de nieuwe belofte in het circustheater. Na twee jaar Codarts Circus Arts in Rotterdam vervolgde hij zijn opleiding aan DOCH University of Dance and Circus in Stockholm. Wie helemaal alleen het teeterboard beheerst, en op magistrale wijze bespeelt, steekt inderdaad met zijn hoofd boven het maaiveld uit.

 

Sinking Sideways - René

De show ‘René’ is gebaseerd op herhaling en ritme. Twee lichamen bewegen constant synchroon in de ruimte staan nooit stil. Sinking Sideways nodigt je uit om de bewegingen te volgen, om zo in een soort trance gezogen te worden en de beweging elke keer opnieuw te ontdekken, te verdwalen in de details.

Sinking Sideways is een Vlaams hedendaags circuscollectief van acrodansers. Ze onderzoeken nieuwe mogelijkheden om samen te bewegen. Dries Vanwalle (België) en Xenia Bannuscher (Duitsland) leerden elkaar kennen tijdens de studies in de circusafdeling van Codarts Circus Arts in Rotterdam en specialiseren zich in dansacrobatie. Xenia en Dries studeerden af in juli 2020.

Een blijver na het bijzondere coronajaar 2020 is het concept De Piste. Met een speciale tribune voor 100 personen brengen we je dicht bij de artiesten. Je zit letterlijk rond de scène en geniet in onze piste van circus, muziek…

Ontdek hier De Piste

 Luuk Brantjes
Manon Verplancke