uit het donker
Romain Tardy

een wandeling in het licht

UIT HET DONKER IV
WINTERWARM
 • wo 2 feb 22
  -
  za 5 feb 22
  laatste vertrek aan de Winterbar: 21 uur
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
  gratis

UIT HET DONKER neemt je voor de vierde maal mee op een audiovisuele trip doorheen de donkere nacht. Dit kunstenparcours leidt je opnieuw langs verschillende wegen en paadjes in een lus met vertrek en aankomst aan de Winterbar.

Onderweg mag je je verwachten aan drie grootschalige en adembenemende licht -en geluidsinstallaties van de hand van Romain Tardy, Ofer Smilansky en Karel Burssens. Allen gaan ze een relatie aan met de natuur en architectuur van de Hoge Rielen. UIT HET DONKER wordt dit jaar een onvergetelijke ervaring die nog lang op je netvlies zal nazinderen! 

Op het midden van de wandeling, aan gebouw 9 vind je ons café Halfweg met hartverwarmende drankjes en voetverwarmende muziek. Je kan er meteen ook een audiovisuele projectie bewonderen van Uvilak.

Vergeet je zaklamp niet. Wij hopen alvast dat het sneeuwt.

praktisch

 • vertrek tussen 17.30 en 21 uur aan de Winterbar
 • Honden zijn niet toegelaten op het domein.
 • Winterkleren en wandelschoenen zijn aanbevolen.
 • Kinderen zijn natuurlijk heel erg welkom, een terreinbuggy is ideaal.
 • TIP: neem een zaklamp mee!
 • Aan de Winterbar kan je een folder met plattegrond nemen of download hier vooraf route.


toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel

De meeste paden op het domein van de Hoge Rielen zijn verhard.

Kom je met een rolstoel naar UIT HET DONKER, dan vind je hier de plattegrond. Je kan de oranje stippellijn volgen over verharde wegen. Je kan alle lichtinstallaties bekijken, maar je mist wel een deel van het uitgelicht parcours.

KUNSTENAARS

 

Karel Burssens - UNTITLED (CURRENTS)
Sporthal

Een lichtsculptuur beweegt in het donker. De hele installatie ontvouwt zich als een hypnotiserend pendulum, waarbij de toeschouwer onvermij­delijk deel wordt van het werk. De spanning tussen de roterende machine en de ruimte, tussen object en toeschouwer, wordt voelbaar gemaakt.

'UNTITLED (CURRENTS)' wil onze positie onthullen als entiteiten die gedwon­gen zijn om zich telkens weer aan te passen. Hoe vinden we voortdurend een nieuw evenwicht in een omgeving die continu onderhevig is aan verschuivingen op technologisch vlak?

Karel Burssens 

 

Ofer Smilansky – Khorus   
Gebouw 10

'Khorus' is een geluids-, licht- en mistinstallatie van de in Brussel gevestigde kunstenaar Ofer Smilansky. Het bestaat uit een krachtige en contrastrijke audiovisuele compositie voor 30 zuilen van staande tl-buizen. 

Schommelend tussen een antiek koor en een heilige processie roept de installatie door haar strakke compositie iets plechtigs en regide op. Een spel tussen licht en duisternis, aanwezigheid en afwezigheid. Een niet te missen hoogtepunt! 

Ofer Smilansky - Clair-obscur

 

 

Romain Tardy - The Great Indecision Council
Kamp 9

Wie zijn we echt? Wie willen we zijn? Wat vertellen we Google in de intimiteit van onze telefoon, wat we liever niet met de rest van de wereld willen delen?

'The Great Indecision Council' neemt de vorm aan van een betoverende en hypnotiserende, grootschalige licht- en geluidsinstallatie. Een cirkel van 20 meter diameter, waarbij de bezoekers opgaan in licht, geluid, woorden en door computer gegenereerde, mystieke chants. 

Romain Tardy - The Great Indecision Council

 

WinterWarm Festival

De bossen van de Hoge Rielen zijn voor de vijfde keer het decor van WinterWarm. Dompel je onder in de magische sfeer van dit vijfdaags winterfestival met lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving. meer info over WinterWarm


locatie 

 • in de Hoge Rielen, Kasterlee
 • aan de Winterbar
 • wandelafstand vanaf het onthaal: 5 minuten (400 meter)

 

Winterbar

 • woensdag tot zaterdag: van 17 tot 01 uur
 • zondag: van 13 tot 18 uur
 • met foodtrucks

 

Café Halfweg (op parcours UIT HET DONKER)

 • woensdag tot zaterdag: van 18 tot 22 uur
 • in gebouw 9


bereikbaarheid 

 • Lees op onze pagina bereikbaarheid hoe je het beste naar het festival komt.
 • Vertrek op tijd en houd er rekening mee dat je 10 tot 20 minuten wandelt vanaf de parking tot de Winterbar.


veilig naar WinterWarm

De Warande en de Hoge Rielen houden zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering. Lees hier de laatste update.


deel je herinneringen 

Een leuke foto gemaakt tijdens het festival? Deel deze op sociale media en gebruik #winterwarm#warandeturnhout en #dehogerielen. Merci!