Land art creatie Jesse Cremers

de Hoge Rielen en de Warande

GEANNULEERD: Creatief Speelbos (AL)
WINTERWARM / BONTE BOSDAG
 • zo 6 feb 22
  14.00 - 17.00
  aan de Winterbar
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
  GEANNULEERD

Omwille van het slechte weer vandaag, zijn de gratis workshops van het speelbos helaas geannuleerd. De Winterbar blijft wel geopend. De voorstellingen van Theater De Spiegel, David Dimitri, Fiona Tan en de architectuurwandeling gaan wel door.

Voor wie houdt van spelen in het bos is de Hoge Rielen één groot speelterrein. Speciaal voor WinterWarm maken we een Creatief Speelbos. We maken er een heus kunstwerk, samen met kunstenaar Jesse Cremers. Maar je kan er ook vanalles ontdekken en experimenteren hoe je vuur maakt, hoe je kan overleven of je weg kan terugvinden in het bos… Kom je mee spelen?

 

Land art creatie Jesse Cremers

Bouw mee aan het Land Art kunstwerk van Jesse Cremers!

Kunstenaar Jesse Cremers maakt tijdens Winterwarm een kunstwerk met gevonden materialen uit de Hoge Rielen. Berken, sparren, boomstammen verzaagd tot planken en palen vormen de basis voor  een wonderlijke sculptuur, die we proberen in beweging te krijgen.

Jesse Cremers probeert objecten, plaatsen en situaties naar zijn eigen hand te zetten. Zo creëert hij een wereld waarin beweging, absurditeit en humor centraal staan. Jesse bedenkt oplossingen voor problemen die ogenschijnlijk niet bestaan. Maar schijn bedriegt, want Jesse nodigt ons uit om samen de wereld “beter” te maken met onze creativiteit en verbeelding. Het resultaat wordt alvast een bijzondere verrassing.

 

Vuur maken  (6+)

Hoe kan je overleven in de natuur? Daarvoor is het – zeker in de winter – van het allergrootste belang dat je vuur kan maken. Waar let je op als je aanmaakmateriaal verzamelt? En hoe maak je vuur zonder lucifers? Kom het ontdekken.

 

De smaak van de winter (8+)

Voor de gelegenheid strijkt onze mobiele bakfietskeuken neer aan de buitenzone van het theater. Kinderen (en volwassenen) mogen hun beste kookkunsten bovenhalen en gaan aan de slag met typische winterse ingrediënten. Heerlijk welke hapjes we met lokale teelt op onze borden kunnen toveren.

 

De kaartenmakers (8+)

Je weg terugvinden in het bos, hoe doe je dat? Met broodkruimel of steentjes? Of met een kaart van het domein? We verzamelen, tekenen, maken afdrukken, en creëren onze eigen unieke kaart van de Hoge Rielen!

 

En verder op zondag... (vooraf reserveren)

 

WinterWarm Festival

De bossen van de Hoge Rielen zijn voor de vijfde keer het decor van WinterWarm. Dompel je onder in de magische sfeer van dit vijfdaags winterfestival met lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving. meer info over WinterWarm


locatie 

 • in de Hoge Rielen, Kasterlee
 • aan de Winterbar
 • wandelafstand vanaf het onthaal: 5 minuten (400 meter)

 

Winterbar

 • woensdag tot zaterdag: van 17 tot 01 uur
 • zondag: van 13 tot 18 uur
 • met foodtrucks


bereikbaarheid 

 • Lees op onze pagina bereikbaarheid hoe je het beste naar het festival komt.
 • Vertrek op tijd en houd er rekening mee dat je 10 tot 20 minuten wandelt vanaf de parking tot de Winterbar.


praktische info 

 • Draag best warme kleren en aangepast schoeisel.
 • Toiletten: aan de Winterbar en aan het onthaal van de Hoge Rielen
 • Er is geen vestiaire aanwezig.
 • Let op: het is verboden te roken in de Hoge Rielen. Gelieve enkel te roken in de rookzone aan de Winterbar.
 • Honden zijn niet toegelaten op het domein.


veilig naar WinterWarm

De Warande en de Hoge Rielen houden zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering. Lees hier de laatste update.


deel je herinneringen 

Een leuke foto gemaakt tijdens het festival? Deel deze op sociale media en gebruik #winterwarm#warandeturnhout en #dehogerielen. Merci!