wesp vzw - Wij

Wij (voor wie Nederlands leert)

Wesp
  • do 2 jun 22
    19.30
    vrije zit
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, vrije zit

'Wij' is een muzikaal verhaal door Vlamingen én anderstaligen die Nederlands leerden. De voorstelling is gemaakt voor wie Nederlands leert, maar is net zo goed boeiend voor de Vlaamse theaterbezoeker. Bij 'Wij' komen we allemaal samen.

Wij brengen een wereld samen
in het Nederlands
met muziek als
internationale taal

Lennaert Maes en Andries Boone maken al 10 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert. In de nieuwe muziekvoorstelling Wij werken zij samen met 3 topmuzikanten: Hussein Rassim uit Irak, Asia Obstarczyk uit Polen, en Jeremy Hakeshimana uit Burundi. Deze nieuwkomers waren in hun geboorteland al professioneel actief als muzikant. Zij brengen hun muzikale invloeden nu mee naar het podium van Wij. Liedjes van bij ons krijgen een exotische invulling en liedjes van bij hen krijgen een Nederlandstalige versie. Zo maken Wij samen muziek, met het Nederlands als voertaal, maar met muziek uit de hele wereld.

Alle teksten worden geprojecteerd tijdens de voorstelling. Drie songs zijn in de studio opgenomen. Rond deze songs kan je in de klas werken.

meer info en video's op www.wijmakenmuziek.be

 

 

reserveren voor je klas

Ben je leerkracht van een school? Reseveer je tickets via scholen@warande.be met vermelding van het aantal leerlingen en leerkrachten.

 wesp vzw - Wij
Wesp vzw

credits

in samenwerking met CVO Edukempen