Isabelle Beernaert - OXYTOCIN
Bob Karman

OXYTOCIN

TE GAST: Isabelle Beernaert
 • zo 24 apr 22
  17.00 - 18.30
  geen pauze
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg, zittend
  Geweest

‘OXYTOCIN’
is een contemplatie, observatie , waarneming …
Oude angsten ... Nieuwe gevoelens

De nieuwe voorstelling van Isabelle Beernaert gaat over Oxytocine. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd dat opkomt bij een aanraking, een streling, een knuffel, het bedrijven van de liefde, een baby die gevoed wordt door de mama; het is een stof die we nodig hebben om gelukkig te zijn. Het aanmaken van een hoge dosis Oxytocine gaat gepaard met een gevoel van vertrouwen en het gevoel dat je ergens deel van uitmaakt en jezelf mag zijn.

Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress, verslaving en angst.

In dit jaar van quarantaines en social distancing is de creatie van 'OXYTOCIN' ontstaan. Een bijzonder jaar waarin we in bepaalde periodes maar mochten leven met maximaal één knuffel-contact, vreemden elkaar niet meer mochten aanraken en soms zelfs al angstig werden als iemand te dicht in de buurt kwam. Deze stof was in die periode heel schaars en dat voelden we. We verlangen allen weer naar een flinke dosis Oxytocine zonder dat we ons er misschien geheel bewust van zijn.

Hoe gaan we hiermee om?

 

Quand tu me prends dans tes bras,
Et tu me parles tout bas,
je vois la vie en …   

over Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert is een Vlaamse choreografe, regisseur en scenograaf van danstheaterproducties. Ieder jaar opnieuw creëert ze een avondvullende danstheaterproductie met een authentiek verhaal dat het publiek aanspreekt en raakt.

Door de combinatie van haar klassieke opleiding en haar ervaringen op theater-, mode-en media-terrein spreekt ze een breed doelpubliek aan: niet enkel de kunstliefhebbers, maar ook de gewone mens die op zoek is naar een avond kunst, cultuur of een authentiek verhaal met emotie. Deze brugfunctie zet ze steeds voort in haar creaties. Ze experimenteert niet overdadig en beoogt een balans tussen abstract en niet-abstract: Ze gelooft dat er voldoende materiaal is dicht bij de mens. Ze bewandelt de middenweg tussen de structuur van oude balletverhalen en de vele korte, moderne choreografieën.

 

 

veilig naar de Warande

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

choreograaf, scenograaf en regie: Isabelle Beernaert 
lichtontwerp : Mike Den Ottolander & Isabelle Beernaert
kostuumontwerper: Isabelle Beernaert
muziek: Fado, Judeo-Spaanse muziek, neoclassicisme, avant-garde ...
producent: Dancers On Stage
dansers : IB The Company

www.isabellebeernaert.com