Anthony Lachky Company- De Anderen
Bram Sneyers

De Anderen (2-4 LO)

Anthony Lachky Company

Acrobatie en dans vertellen een poëtisch en ecologisch sprookje.

Vier mensen zitten vast in een vreemde wereld, een hel van plastic, omgeven door ondoordringbare schermen. Om het lot te bezweren en de verveling op een afstand te houden, dansen ze. Elke dag opnieuw. Met precisie, met passie, met hart en ziel.

Op een dag nemen ze een besluit: ze willen de macht over hun eigen leven terugwinnen. Zullen de vier erin slagen zich te bevrijden uit dit uitzichtloze, monotone bestaan en de verwondering terugvinden over alles wat leeft?

De internationaal gevierde Slovaakse choreograaf Anton Lachky ontvangt prijs na prijs voor zijn gepassioneerde en geëngageerde choreografieën. In ‘De Anderen’ voert hij een vurig pleidooi voor diversiteit en ecologisch bewustzijn.

 

"De planeet heeft hopeloos nood aan meer vredestichters, genezers, verhalenvertellers, en gepassioneerden van elke slag."(David W. Orr)

‘De Anderen’ werd genomineerd voor de Prix Maeterlinck en kreeg op het jaarlijkse jeugdtheaterfestival van Hoei zowel de ‘Prix de la Ministre de l'enseignement fondamentale’ en de ‘Coup de foudre de la presse’.

recensie Le Soir

Een goudklompje (…) Gratie en acrobatie gaan hand in hand, de lichtheid van klassiek ballet wordt afgewisseld met de kracht van hiphop, altijd met formidabele precisie en snelheid van uitvoering.

Le Vif

praktische info

prijzen

  • prijs kleuter/lager: 6 euro
  • prijs secundair/hoger: 8 euro
  • prijs vrijetijdspas of UiTPAS met kansentarief: 1 euro
  • prijs leerkracht: per 20 leerlingen mag er 1 leerkracht gratis mee


leeftijd

voor 2de, 3de en 4de leerjaar

 

educatie

download hier de lesmap


taalniveau

taalicoon 3


maatregelen tegen corona

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

choreografie: Anton Lachky
tekst: Eléonore Valère-Lachky
dans: Evelyne de Weerdt, Dunya Narli, Nino Patuano, Lewis Cooke
stem: Kim Ceysens
foto: Bram Sneyers

coproductie Mars/Mons arts de la scène, Charleroi danse/Centre Chorégraphique de la fédération Wallonie-Bruxelles, CC Verviers, Pierre de Lune, CC Waals Brabant

met de steun van Fédération Wallonie Bruxelles en loterie Nationale/FWB, Service Général de la Création Artistique - Service de la danse

www.antonlachkycompany.com