DIVA
FroeFroe

DIVA (2-4 SO)

Theater FroeFroe

Een ontroerend verhaal vol hemelse melodieën over eigenwijze broederliefde, varkens en romantiek

Italië. De 18 de-eeuw. In de jaarlijkse talentenwedstrijd voor koorknapen schittert de jonge Angelo. De kerk "maakt" hem tot één van de beste castraten voor de hoge stemmen. Zijn tweelingbroer Ricardo gaat met hem mee. Samen delen ze keiharde discipline, maar ook succes en liefjes.

Angelo zingt enkel de muziek van zijn broer, tot de grote Georg Friedrich Händel een opera wil schrijven voor een castraat in opdracht van de Zonnekoning. Angelo waant zich de enige uitverkorene. Maar dan stoten de Diva’s, vrouwen met de juiste vormen, de castraten van de troon.

‘DIVA’ is indrukwekkend figurentheater onder meer geïnspireerd op de Belgische film ‘Farinelli’. De live muziek neemt ons mee naar de hoogdagen van de castraatzangers en de Opera, waar excentriekelingen, diva's en mecenassen leefden voor de passie van muziek en liefde.

Hoe kun je het aardse leven beter rechtvaardigen dan met het scheppen van schoonheid?

Hoge klassieke zang vermengt zich met de baarlijke lach, terwijl een stoet aan weinig katholieke poppen zich een weg zoekt tussen ontheiliging en vervoering.

Wouter Hillaert – Pzazz

praktische info 


prijzen

  • prijs secundair/hoger: 8 euro
  • prijs vrijetijdspas of UiTPAS met kansentarief: 1 euro
  • prijs leerkracht: per 20 leerlingen mag er 1 leerkracht gratis mee


leeftijd

voor 2e, 3e en 4e secundair


educatie

download hier de lesmap


taalniveau
maatregelen tegen corona

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

tekst: Dimitri Duquennoy, Dries De Win en Filip Peeters
regie: Marc Maillard
acteurs, poppenspelers en zangers: Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Dries De Win, Koen Swanenberg, Berthe Kilozo, Serge Kakudji, Heleen Haest en Thais Scholiers
muzikanten Beats, Viool, Cello, Theorbe, Luit, Zang: Justine Bourgues (Tsar B), Nelle Bogaerts (Lili Grace) of Nele Gillis, Pieter Theuns of Thomas Langlois (B.O.X Baroque Orchestration X)

coproductie B.O.X Baroque Orchestration X en Per Podium met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

foto: Theater FroeFroe

www.froefroe.be