BERLIN - True Copy
Koen Broos

True Copy

BERLIN
50 jaar de Warande
  • wo 19 okt 22
    20.15 - 21.35
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend
    Geweest

Fascinerend docutheater over de grootste meestervervalser van de eeuw.

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Opmerkelijk detail: bijna allemaal zijn ze geschilderd door de Nederlander. Jansen wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten. Hij deed dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten schreven bij werk dat hij fabriceerde.

BERLIN toont – onder andere – de hypocrisie binnen de kunstwereld. Welke waarde heeft waarheid nog? En is het soms niet verfrissender om mee te kunnen gaan in een briljant vormgegeven leugen? Met ‘True Copy’ laat BERLIN verschillende werelden en realiteiten op het podium samenvloeien.

 

"Voor ‘True Copy’ bedient BERLIN zich razendknap van de werkelijkheid van de Nederlandse kunstvervalser Geert Jan Jansen." (NRC Handelsblad *****)

Soms is het gewoon heerlijk om bedrogen te worden.” (De Standaard ****)

"’True Copy’ zet theater simpel en vooral grandioos in als middel tussen verbeelding en goedgelovigheid. Wat is wel, wat is niet waar? Is cult kunst of namaak? Een ding is zeker, ‘True Copy’ deelt een kunstschop uit, die het thema van Boulevard enorm verdiept." (Trouw *****)

Kortingsactie

Met een ticket voor 'True Copy' van Berlin op woensdag 19 oktober betaal je slechts 5 euro voor 'The making of Berlin' op vrijdag 21 oktober. Neem voor deze kortingsactie contact op met de ticketbalie: 014 41 69 91 of tickets@warande.be

 

Special BERLIN

BERLIN bestaat 20 jaar, de perfecte aanleiding om in het kader van 50 jaar de Warande een special te wijden aan dit internationaal gerenommeerde, Antwerpse gezelschap.Van 19 tot en met 23 oktober kan je naar verschillende voorstellingen en installaties van BERLIN kijken.
meer info

De enige die nooit erkenning krijgt, is de vervalser. Tenzij hij ontmaskerd wordt

Geert Jan Jansen

taalicoon

 

50 jaar de Warande: FUTURE/CLASSICS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Om dit te vieren nodigen we artiesten uit die de Warande mee hebben grootgebracht, maar ook de beloften van de toekomst. Lees meer over 50 jaar de Warande.

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

concept en regie: BERLIN (Bart Baele en Yves Degryse)
met: Geert Jan Jansen en (afwisselend) Yves Degryse, Bart Baele, Fien Leysen,Jane Seynaeve of Eveline Martens
assistent geert jan jansen, Luk Sponselee

Facebook & Insta: @berlin.from.antwerp 
Twitter: @berlin_antwerp / www.berlinberlin.be