L-E-V / Sharon Eyal & Gai Behar - Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Israël
Stefan Dotter for Dior

Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart

L-E-V / Sharon Eyal & Gai Behar (Israël)
  • do 19 jan 23
    20.15 - 21.10
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
    Geweest

De bijzondere kostuums, de explosieve technomuziek, de uiterst precieze uitvoering en de sensuele sfeer verlenen aan deze dansvoorstelling een aantrekkingskracht en originaliteit waaraan je als publiek gewoon niet ontkomt.

Choreografe Sharon Eyal inspireerde zich voor ‘Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart’ op de internationale bestseller ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara.

Met haar hedendaags ballet raakt ze aan de hartslag van de huidige samenleving. Ze toont groepen in contrast met het individu, seksualiteit tegenover genderneutraliteit, archaïsche types tegenover hippe clubgangers. Haar dansers zijn zo energiek dat hun lichamelijke uitbundigheid direct op de toeschouwer overgedragen wordt. De sensuele sfeer van de dans wordt versterkt door de bodysuits van Maria Grazia Chiuri, hoofdontwerpster bij Dior.

De afgelopen jaren oogstte choreografe Sharon Eyal wereldwijd lof en erkenning en veroverde stormenderhand de Europese dansscène. Na het succes van deel 1 (‘OCD Love’) en deel 2 (‘Love Chapter 2’) halen we met ‘Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart’ het laatste deel van The Love Cycle-trilogie naar de Warande.

"Eyal verstaat de kunst om te spreken via dans. Haar taal is enorm precies, maar tegelijk krachtig en fysiek. Ze keert het lichaam als het moet binnenstebuiten." (The New York Times)

"Sharon Eyal toont ons het danstheater van de toekomst" (ARTE)

 

inleiding

Bij deze voorstelling is er een gratis inleiding van 19.30 tot 20 uur aan de Rode Toog - zone Kuub. 


Warande Informatief

Kom meer te weten over de voorstelling en makers: lees onze Warande Informatief.

Een van de meest onthutsende en originele choreografen van onze tijd

The Guardian

taalicoon

credits

creatie: Sharon Eyal
cocreatie: Gai Behar
dans: Mariko Kakizaki, Leo Lerus, Clyde Emmanuel Archer, Gon Biran, Keren Lurie Pardes, Daniel Norgren Jensen, Rebecca Hytting, Darren Devaney, Alice Godfrey
muziek: Ori Lichtik
kostuumontwerp: Maria Grazia Chiuri / Christian Dior Couture
lichtontwerp: Alon Cohen