Jr.cE.sA.r / NNT & KVS -  Who’s Tupac?
Danny Willems

Who’s Tupac?

Jr.cE.sA.r / NNT & KVS
  • do 9 mrt 23
    20.15 - 22.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

THUG’s out there! Who’s the greatest? Who’s the baddest? Who’s Tupac? Bring on your A-game voor deze talentenshow op zoek naar de next Makaveli. Vier kandidaten, één MC en twee uur “all eyez on you”.

In deze talentenjacht zien we vier jonge mensen die het kost wat kost willen maken. In een wedstrijd die balanceert tussen hemel en hel gaan ze tot het uiterste … Met slechts één doel voor ogen: de volgende Tupac worden.

Tupac, legendarische hip-hop-ster, die ondertussen even lang dood is als hij geleefd heeft. De man die van zijn moeder de naam Tupac Amaru Shakur kreeg, als eerbetoon aan Túpac Amaru II, de revolutionaire leider van een legendarische Inca-opstand in de 18e eeuw. Túpac Amaru II vocht voor het Peruviaanse rijk, net zoals Tupac streed voor gelijke rechten.

 

"I wanted him to have the name of revolutionary, indigenous people in the world. I wanted him to know he was part of a world culture and not just from a neighborhood ...” (Afeni Shakur, moeder van Tupac)

Zoals de moeder van Tupac Shakur die historische strijdersnaam aan haar zoon gaf, zo raken wij ook aan namen en verhalen uit het verleden waar een legacy aan vasthangt. Het is goed om te weten wie vòòr jou heeft gevochten.” (Junior Mthombeni)"

Who’s Tupac? Een rapkeizer, jawel. Maar ook een sprookje dat verlegen zit om een happy end. Een schijnvertoning, goed beschouwd. Oneindig veel meer dan swag entertainment voor de onverzadigbare, voyeuristische witte blik, hoe dan ook.” (**** De Morgen)

Er zijn maar weinig makers die erin slagen om van theater zo’n feestje te maken met zo’n divers publiek in de zaal.

De Standaard

taalicoon

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

tekst: Fikry El Azzouzi regie: Junior Mthombeni
soundrack, muziekinstallatie en muzikale leiding: Cesar Janssens
met: Gloria Boateng, Andie Dushime, Junior Akwety, Alex Akuete en Zediam