tg STAN - About Elly
Sebastian Steveniers

About Elly

tg STAN
  • wo 29 mrt 23
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

“Ik geloof dat de overeenkomsten tussen de mensen op deze aarde en hun landen, en tussen de verschillende culturen en religies, veel groter zijn dan hun verschillen.” (Asghar Farhadi)

tg STAN duikt in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, met zijn volgens cinefielen beste film: ‘About Elly’. Met een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn – Iraaks, Iraans, Nederlands, Belgisch, Afghaans - maakt tg STAN een voorstelling over twijfel, vriendschap, eer en verraad.

Het verhaal speelt zich af aan de Kaspische Zee, waar een groep vrienden met hun kinderen een weekend doorbrengt. Elly, de kleuterjuf van het kind van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net een paar dagen terug uit Duitsland. Sepideh probeert hen te koppelen. Er heerst een uitgelaten sfeer. Er wordt gediscussieerd, gegeten, gezongen, gedanst.

Als Elly plotseling verdwijnt, draait de stemming om en worden we getuige van een uitputtende zoektocht waarin een kluwen ontstaat van leugens en halve waarheden. En dan daagt plotseling Elly’s verloofde op…

taalicoon

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

van en met: Haider Al Timimi, Kes Bakker, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Lukas De Wolf, Anna Franziska Jäger, Manizja Kouhestani, Armin Mola, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers en Stijn Van Opstal concept: Jolente De Keersmaeker en Scarlet Tummers

decor: Joé Agemans, Damiaan De Schrijver en Stijn Van Opstal
licht: Luc Schaltin
kostuums: Fauve Ryckebusch
productie: tg STAN
coproductie: Toneelhuis, de Roovers en Theater Antigone