Het Laatste Bedrijf | De Mannschaft - Poupehan
Het Laatste Bedrijf | De Mannschaft

Het Laatste Bedrijf / De Mannschaft

Poupehan
  • di 9 mei 23
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Amara Reta spelen een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan.

Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen. Een weekend van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, van de gebruikelijke discussie over de boodschappenlijst, van de zich tot in den treurnis herhalende wandeling met jeneverfles, van het haardvuur met nat hout, van het ophalen van dezelfde herinneringen, van het verdelen van de overschot en de ik-laat-het-toch-graag-proper-achterpoetsbeurt ook al heb je daarvoor bijbetaald.

Een van de vrienden, een life coach in opleiding, is er van overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen. Terwijl de vrienden over deze stelling discussiëren, besluiten ze, sommigen tegen wil en dank, om een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.

‘Poupehan’ is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecuen. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.

taalicoon

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

regie en tekst: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel
met: Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Amara Reta
productieleider: Maurice Cassiers
producent: Het Laatste Bedrijf
coproducent: De Mannschaft

met dank aan: Studio Wattmann en Jeroen Demuynck en cc ’t Getouw (Mol)

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter