Theater Stap & frieda - sea of love
Wannes Cré

sea of love (14+)

Theater Stap & frieda

Peilen naar de diepte van melancholie.

Beste publiek,

Sea of Love start vanuit het oorspronkelijk verhaal van De Kleine Zeemeermin (H.C. Andersen), dat in tegenstelling tot de Disney-versie niet happy eindigt. 

Dit had een wervend tekstje moeten zijn, dat u overtuigde naar de voorstelling te komen kijken; Enjoy! Just do it! Think different! 

Helaas, wij ontdekten in het verhaal een link naar onze hyper-geïndividualiseerde consumptiesamenleving; Harder! Better! Faster! Stronger! Wie het wil, krijgt het! Toch lukt het velen onder ons maar moeilijk om het hoofd boven water te houden. Het is erg vermoeiend om een persoon te zijn, net als het heel vermoeiend is om almaar rechtop te staan en op twee benen te lopen. 

Onze excuses, het is heel moeilijk om daar wervend over te zijn. Maar dat is niet erg!


Groetjes,

Theater Stap en friedaTheater Stap maakt voorstellingen waarin mensen met een mentale beperking centraal staan. Zij gaan een gezamenlijk auteurschap aan met frieda, dat voor het eerst in tien jaar een project initieert waarin de vier makers van bij het begin samenwerken.

Niet de onvervulbaarheid, maar het verlangen zélf is de kern van haar pijn – een pijn die zo onhanteerbaar, zo onuitdrukbaar wordt dat hij alleen nog kan worden omgezet in lachen, in dansen (…)

Patricia De Martelaere – essay over ‘sea of love’

taalicoon

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

Van en met: Eva Binon, Guy Dirken, Daan Hutten, Hazina Kenis, Tanne Lemmens, Els Laenen, Nikè Moens, Jan Palinckx, Jelle Palmaerts, Bram Vaneeckhoute en Patrick Vervueren
kostuumontwerp: Nikè Moens
Decorontwerp: Jan Palinckx, Huis MORTIER
Lichtontwerp: Luc Schaltin
Techniek/atelierwerk: Erick Clauwens, Bert De Mulder
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en de stad Turnhout

www.theaterstap.be 
www.frieda.wtf