HETGEVOLG - U bent mijn moeder
Marit Stocker

U bent mijn moeder (9+)

HETGEVOLG

Sien Eggers speelt een glansrijke dubbelrol.

‘U bent mijn moeder’ gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als een moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald. Zich dingen niet meer herinnert. Moet leven in een verzorgingstehuis. En denkt dat niemand haar komt bezoeken.

Ik ben hier nog de beste van allemaal”, zegt ze over haar buren in het tehuis. Ze zal het blijven herhalen tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Het hardvochtige proces van verdwijnen. 

Joop Admiraal geeft in ‘U bent mijn moeder’ een eerlijk en aangrijpend beeld van zijn tachtigjarige, demente moeder. In 2005 bewerkte Stefan Perceval bij hetpaleis deze theaterklassieker tot een moeder-dochterconfrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.


50 jaar de Warande: FUTURE/CLASSICS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Om dit te vieren nodigen we artiesten uit die de Warande mee hebben grootgebracht, maar ook de beloften van de toekomst. Lees meer over 50 jaar de Warande.

De verdienste aan deze voorstelling is dat ze niet gevoelerig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.

Greet Sels - De Standaard 2005

taalicoon

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

tekst: Joop Admiraal
bewerking en regie: Stefan Perceval
spel: Sien Eggers
decor: Jan Strobbe 

www.hetgevolg.be