GANGMAKER

Caresse Goossens - LOMMER EN ZONNESLAG
 • do 28 apr 22
  -
  wo 8 jun 22
  de Warande, Turnhout
  Witte Gang -1
  gratis

Witte Gang tussen Schouwburg en Kuub
gratis

Onder de noemer GANGMAKER maken we in de Witte Gang voor de Expozaal graag ruimte voor aanstormend talent. Caresse Goossens (°1993, woont en werkt in Antwerpen) zal dit voorjaar de Witte Gang van kleur(!) voorzien.

Kleurrijk, alledaags, tijdloos … dat zijn maar enkele trefwoorden die het werk van Caresse Goossens typeren. Met rood, geel, blauw en wit gaat ze aan de slag om alles wat ze in haar omgeving ziet, voelt en opmerkt met een eigen draai vast te leggen. 

Goossens werkt voornamelijk met mixed media op verschillende soorten karton, zo transformeert ze wat op het eerste zicht een ‘onopvallend stilleven’ zou kunnen lijken in kleurige sprekende beelden die een teken van leven geven. Ze tekent vooral intieme kleurrijke interieurs en omgevingen. Zelf beschrijft Caresse de afwezigheid van mensen in haar werk als volgt: “Het leven laten doorschijnen in levenloze dingen: een stukje schaduw of een afdruk. Het zijn hinten van aanwezigheid, maar beweging laat ik altijd weg.” Op een subtiele manier beeldt ze in de stilte die haar werk uitstraalt de aanwezigheid van leven uit door te spelen met lichtinval en schijn. Die spanning tussen tegenstrijdigheden grijpt haar erg aan en dat voel je als je haar werk bekijkt.  Op deze manier geeft de kunstenaar je een bijzondere blik in haar (kunst)wereld. 

In de Witte Gang toont Caresse Goossens enkele van haar treffende werken met al even poëtische titels. Sommige van de getoonde werken ontstonden in haar heimat Turnhout, terwijl andere voortkomen uit haar verhuis naar stad Antwerpen.

De tentoonstelling 'LOMMER EN ZONNESLAG' is te zien vanaf donderdag 28 april, maar zal samen met 'MAKING FUN' feestelijk geopend worden op zaterdag 14 mei. 

Website van Caresse Goossens

 

praktisch

gratis
Toegang tot de tentoonstelling is gratis.