50 uur de Warande
Assia Bert

50 uur de Warande

SLAK & de Warande
 • vr 14 okt 22
  -
  zo 16 okt 22
  17.00 - 18.59
  de Warande, Turnhout
  gratis

Met 50 uur de Warande brengen we hulde aan de lange Warandegeschiedenis, maar kijken we vooral ook reikhalzend naar de toekomst. We vragen voormalig Artist in Residence SLAK om samen met  verenigingen, organisaties en iedereen die wil een cultuurmarathon van 50 uur te organiseren. Een groot kunstfeest waar plaats is voor alle mogelijke expressievormen. Trouw aan de verhalen over het ontstaan van het huis (en ‘de geest van de eerste directeur Eric Antonis’), maar vooral ook bewust van de hedendaagse context waarin een groot cultuurhuis zijn weg zoekt.

We delen het Warandegebouw op in 50 locaties. 50 genummerde plekken waarin werk getoond kan worden. We laten de klassieke indeling (inkom, theaterzaal, exporuimte …) los en geven de Warande voor één weekend een nieuwe logica. Verschillende kunstvormen staan naast en door elkaar.

Liefhebbers, professionele kunstenaars en Kempenaars met een bijzonder verhaal worden in een systeem van schijnbare chaos door elkaar geprogrammeerd. 50 uur non-stop feest!

50 jaar de Warande: FUTURE/CLASSICS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Om dit te vieren nodigen we artiesten uit die de Warande mee hebben grootgebracht, maar ook de beloften van de toekomst. Lees meer over 50 jaar de Warande.

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.