Nabou
MondayJr

Nabou + Eliott Knuets
50 jaar de Warande
  • do 20 okt 22
    20.15
    op locatie, Vlaanderen
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

De Warande organiseert met en in de Singer twee bands die de toekomst van de Belgische jazz richting geven.

Jazztromboniste en componiste Nabou Claerhout gaf haar naam aan het kwartet Nabou. Ze laat zich in deze band omringen door andere beloftevolle muzikanten: Roeland Celis op gitaar, Trui Amerlinck op contrabas en Mathias Vercammen op drums. Dankzij het verfrissend trombonegeluid, vernieuwend gebruik van effecten en een originele aanpak van composities klinkt Nabou niet alleen uniek, maar behoort de band ook tot de top van de nieuwe jazzgeneratie. In 2021 verscheen haar debuut ‘You Know’.

De piepjonge gitarist Eliott Knuets kan alvast meedingen als mogelijke opvolger van Philip Catherine. Hij schoolde zich in de lokale academie, nam verschillende privélessen en volgt vandaag de kunsthumaniora Brussel/jazzafdeling en is aangenomen op het Koninklijk Conservatorium Brussel. Eliott heeft al een album onder de arm (‘Introducing Eliott Knuets’) en speelde met het Brussels Jazz Orchestra. Als je dat voor elkaar krijgt voor je achttiende, ben je een classic in wording!

There was real star quality in her soloing: strong tone, strong line, real presence. Claerhout was a new name to me and is definitely one to watch out for

The London Jazz News

50 jaar de Warande: FUTURE/CLASSICS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Om dit te vieren nodigen we artiesten uit die de Warande mee hebben grootgebracht, maar ook de beloften van de toekomst. Lees meer over 50 jaar de Warande.

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

 Nabou
MondayJr

credits

trombone: Nabou Claerhout
gitaar: Roeland Celis
contrabas: Trui Amerlinck
drums: Mathias Vercammen
foto: MondayJr

in samenwerking met de Singer