Ruben Block
Charlie De Keersmaecker

Ruben Block + Glitterpaard
50 jaar de Warande
  • vr 28 okt 22
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, staand
    Geweest
Rockheld Ruben Block stelt solowerk voor, omringd door topmuzikanten.

De charismatische frontman bewees in het verleden al meermaals dat zijn talent verder reikt dan enkel de geniaal smerige heavy rock van Triggerfinger. Ruben Block zat dan ook al even te broeden op een soloalbum, dat hij uiteindelijk als duo schreef met niemand minder dan topproducer Mitchell Froom. Mitchell Froom is vooral bekend van zijn werk met onder andere Los Lobos, Crowded House, Suzanne Vega en Paul McCartney.

Zowel Block als Froom treden uit de comfortzone van een rockformatie wat tot een prachtig creatief resultaat heeft geleid. Als we je dan nog vertellen dat Ruben zijn debuutsoloplaat met een heuse supergroep komt voorstellen – Lies Lorquet (Mintzkov), Gilles Vandecaveye (Steiger), Geoffrey Burton (Hong Kong Dong) en Teun Verbruggen (Jef Neve Trio) – dan weet de goede verstaander genoeg.

 

voorprogramma: GLITTERPAARD

GLITTERPAARD is een nieuwe band met leden van Mintzkov, Wardrobe, Millionaire, Portland en Marble Sounds. Hun debuutalbum verscheen in maart 2022 bij Starman Records.
Een eerste single komt begin november uit. Verwacht een gelaagde, heerlijk complexe plaat met vele kleuren; van intieme, melancholische popsongs tot luide, smerige rockers die niemand onberoerd laat. ...en veel glitters.

50 jaar de Warande: FUTURE/CLASSICS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Om dit te vieren nodigen we artiesten uit die de Warande mee hebben grootgebracht, maar ook de beloften van de toekomst. Lees meer over 50 jaar de Warande.

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

GLITTERPAARD
GLITTERPAARD (c) Hans De Prins

credits

foto: Charlie De Keersmaecker

 

GLITTERPAARD
Philip Bosschaerts: vocals, guitars, tapes, loops, keys & programming
Johan Verckist: vocals, guitars, loops, synths, pianet & omnichord
Damien Vanderhasselt: drums, percussion, programming
Sarah Pepels: vocals & keys
Frederik Bastiaensen: bass