Eliades Ochoa
Titina Style

Eliades Ochoa (Cuba)
50 jaar de Warande
  • zo 13 nov 22
    15.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Eén van de laatste muzikanten van de Buena Vista Social Club

Gitarist Eliades Ochoa is een levende legende van de traditionele Cubaanse muziek. In 2009 stond hij met zijn orkest op de planken van de Warande en voor de viering van 50 jaar de Warande nodigen we hem maar al te  graag opnieuw uit!

Eliades Ochoa startte zijn carrière in 1958 in Santiago de Cuba. Hij stond aan de wieg van Septeto Tipico, Oriental Quintet en ging aan de slag met Company Segundo. In 1997 stelde hij samen met Gold en Ry Cooder Buena Vista Social Club samen. Het werd een onverwacht wereldwijd succes. Cubaanse muziek stond plotseling in de belangstelling en vergeten muzikanten als Omara Portuondo, Ruben Gonzalez, Ibrahim Ferrer, maar ook Eliades Ochoa kregen eindelijk de internationale waardering die ze verdienden.

Zijn solocarrière is sindsdien alleen maar gegroeid, tijd om de man terug aan het werk te zien en te genieten van de warme klanken uit Cuba.

reeks Around the World

Je kan dit concert ook in een voordelige reeks kopen.
meer info

50 jaar de Warande: FUTURE/CLASSICS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Om dit te vieren nodigen we artiesten uit die de Warande mee hebben grootgebracht, maar ook de beloften van de toekomst. Lees meer over 50 jaar de Warande.

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits