Brighde Chaimbeul
Steve Bliss

Park Jiha (Korea) + Brighde Chaimbeul (Schotland)
  • vr 9 dec 22
    20.15 - 22.00
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

Park Jiha
De Zuid-Koreaanse componiste en multi-instrumentaliste Park Jiha betovert. Met traditionele instrumenten zoals de saenghwang, de piri en yanggeum creëert ze een dromerige wereld, een rijke muzikale fantasie op de grens tussen oud en nieuw. Verwant aan neoklassieke componisten als Nils Frahm, speelt Park Jiha met verschillende sferen waarin ambientklanken en minimale verstilling contrasteren met intense geluidsuitbarstingen. Park Jiha draagt haar muzikaal Zuid-Koreaans erfgoed uit om een nieuwe emotionele taal te creëren, vol onconventionele klanken, verbeelding en schoonheid.

Brighde Chaimbeul
Winnaar van de 2016 BBC Radio 2 Young Folk Award. Genomineerd voor de 2017 Scots Trad Music Awards ‘Up and Coming’. Winnaar van de BBC Radio 2 Horizon Awards 2019. Bedolven onder de laaiende recensies voor haar album ‘The Reeling’. Om maar te zeggen: het gaat hard voor de Schotse ‘smalpipe’ speelster Brighde Chaimbeul. Het is niet voor niks dat artiesten als Sam Amidon, Colin Stetson en Anna von Hausswolff hun liefde betuigden voor haar werk.

Unforgettable deep atmosphere”  (**** The Guardian)
“The whole album is exciting, unique and gorgeous” (***** Songlines)

Pushing at the boundaries of traditional and contemporary, Park Jiha creates absolute lucidity when she wants to and complete disorientation when she does not.

The Quietus

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

 Park Jiha
Marcin T Jozefiak