Cie Tumbleweed - Dehors est blanc
Cie Tumbleweed - Arnaud Gerniers

Double Bill

Cie Tumbleweed + Merope (LT,BE,FR)
 • do 27 apr 23
  19.00 - 21.45
  de Warande, Turnhout
  Kuub en Houten Zaal
  Geweest

Een concert en circusvoorstelling voor de prijs van 1!

programma

 • vanaf 18.15 uur: Rode Toog open in de Kuub
 • 19 tot 20 uur: Cie Tumbleweed - pre-première 'Dehors est blanc' - in de Kuub (vrije zit)
 • 20 tot 20.30 uur: pauze (Rode Toog open)
 • 20.30 tot 21.45 uur: Merope - in de Houten Zaal +2 (vrije zit)

 

Cie Tumbleweed - Dehors est blanc (pre-première)

‘Dehors est blanc’ is een voorstelling op het kruispunt van hypnotiserende luchtacrobatie, choreografie en geluidsinstallatie.

De titel verwijst naar een optisch fenomeen dat optreedt bij extreme weersomstandigheden (bv. bij zeer dichte mist of in een sneeuwstorm) waarbij men in de witte gloed noch horizon noch schaduw kan onderscheiden en elk gevoel van diepte en oriëntatie verliest. In deze installatie met een zwevend lichaam - een subtiele choreografie van gewicht en tegengewicht - onderzoeken Angela Rabaglio en Micaël Florentz de definitie van evenwicht en territorium.

Cie Tumbleweed is een jong Brussels dansgezelschap, opgericht door choreografe / danseres Angela Rabaglio (CH) en danser / muzikant Micaël Florentz (FR). Zowel voor hun eerste productie ‘The Gyre’ als hun nieuwe productie ‘Dehors est blanc’ kwam het gezelschap in residentie in de Warande. In het kader van de double bill met Merope presenteert Cie Tumbleweed een solo-versie van de nieuwe productie.

Dehors est blanc_teaser1 from Tumbleweed on Vimeo.

 

Merope

De band Merope vindt haar inspiratie in de natuur en de droomwereld. Hun muziek vertelt verhalen over de band tussen mens en natuur. Merope brengt minimalistische en traditionele Litouwse folkmelodieën en improvisaties, vermengd met elektronische soundscapes. Merope zorgde recent voor één van dé hoogtepunten van 2021.

Met het vierde album 'Salos' ( STROOM / Granvat) werkte Merope samen met The Vilnius Chamber Choir en vrienden als Kjartan Sveinsson, in een vorig leven nog een deel van Sigur Rós. Op de plaat horen we prachtige harmonieën van een Litouws koor en sobere, warme elektronica. Hun vorige plaat 'Naktès' (2018) presenteert een wereld vol verwondering, geïnspireerd door de sfeer van de nacht. Het album werd bekroond met een Klara award.

credits

Merope

zang en kanklès: Indrė Jurgelevičiūtė (Litouwen)
gitaar en elektronica: Bert Cools (België)
bansuri: Jean Christophe Bonnafous (Frankrijk)
foto: Visvaldas Morkevicius
www.meropemusic.com


Cie Tumbleweed

concept en choreografie: Angela Rabaglio, Micaël Florentz
geschreven door Angela Rabaglio, Micaël Florentz, Sergi Parés
interpretatie: Angela Rabaglio, Micaël Florentz, Sergi Parés/Florencia Demestri
licht en decorontwerp: Arnaud Gerniers
muziekcreatie: Anne Lepère
kostuums: Catherine Somers 
dramaturgie: Hildegard De Vuyst, Matha Dewit (stage)
outside eye: Areti Chourdaki (stage), Melissa Rondeau
technische regie: Yorrick Detroy
technische assistentie: Thomas Schellenberger and Micaël Florentz
rigging deskundige: Noé Robert
distributie en communicatie: Quentin Legrand / Rue Branly

productie: Tumbleweed
executive producer: LaGeste
coproductie: Les Brigittines, Charleroi danse - Centre chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Les Halles de Schaerbeek, Mars - Mons Arts de la Scène, STUK kunstencentrum, C-TAKT / Dommelhof (BE), Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, Les SUBS - Lyon (FR)

met dank aan: Louise Hanquet, Daniel Perez Hajdu, Fred Op de Beeck, Benjamin van Thiel, Dr. Vertical asbl, Yvon van Lancker, Marché de la Glacière, Lieve Dierckx, Mona Felah et Jeanne Colin.
 
'Dehors est blanc' kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter. 

logo