Cie Tumbleweed
Arnaud Gerniers

Double Bill

Cie Tumbleweed + Merope (LT,BE,FR)
  • do 27 apr 23
    19.00 - 21.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub en Houten Zaal

Een concert en circusvoorstelling voor de prijs van 1!

Cie Tumbleweed - Dehors est blanc

‘Dehors est blanc’ is een voorstelling op het kruispunt van hypnotiserende luchtacrobatie, choreografie en geluidsinstallatie.

De titel verwijst naar een optisch fenomeen dat optreedt bij extreme weersomstandigheden (bv. bij zeer dichte mist of in een sneeuwstorm) waarbij men in de witte gloed noch horizon noch schaduw kan onderscheiden en elk gevoel van diepte en oriëntatie verliest. In deze installatie met een zwevend lichaam - een subtiele choreografie van gewicht en tegengewicht - onderzoeken Angela Rabaglio en Micaël Florentz de definitie van evenwicht en territorium.

Cie Tumbleweed is een jong Brussels dansgezelschap, opgericht door choreografe / danseres Angela Rabaglio (CH) en danser / muzikant Micaël Florentz (FR). Zowel voor hun eerste productie ‘The Gyre’ als hun nieuwe productie ‘Dehors est blanc’ kwam het gezelschap in residentie in de Warande. In het kader van de double bill met Merope presenteert Cie Tumbleweed een solo-versie van de nieuwe productie.

Merope

De band Merope vindt haar inspiratie in de natuur en de droomwereld. Hun muziek vertelt verhalen over de band tussen mens en natuur. Merope brengt minimalistische en traditionele Litouwse folkmelodieën en improvisaties, vermengd met elektronische soundscapes. Merope zorgde recent voor één van dé hoogtepunten van 2021.

Met het vierde album 'Salos' ( STROOM / Granvat) werkte Merope samen met The Vilnius Chamber Choir en vrienden als Kjartan Sveinsson, in een vorig leven nog een deel van Sigur Rós. Op de plaat horen we prachtige harmonieën van een Litouws koor en sobere, warme elektronica. Hun vorige plaat 'Naktès' (2018) presenteert een wereld vol verwondering, geïnspireerd door de sfeer van de nacht. Het album werd bekroond met een Klara award.

credits

Merope

zang en kanklès: Indrė Jurgelevičiūtė (Litouwen)
gitaar en elektronica: Bert Cools (België)
bansuri: Jean Christophe Bonnafous (Frankrijk)
foto: Visvaldas Morkevicius
www.meropemusic.com


Cie Tumbleweed

foto: Visvaldas Morkevicius