madou
Michiel Hendryckx

Madou
  • do 4 mei 23
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

In 1982 verscheen het debuutalbum van Madou. De plaat wordt vandaag beschouwd als een tijdloze Belpopklassieker, de singles ‘Witte nachten’ en ‘Niets is voor altijd’ groeiden uit tot culthits.

Toch hield de band na twee jaar en één plaat op te bestaan. “Men wist niet in welk muzikaal vakje we hoorden en men had moeite met onze teksten”, aldus frontvrouw Vera Coomans. De teksten van haar echtgenoot Jan Devos waren puur, nieuw en anders. Thema’s als huiselijk geweld, verslaving, (zelf)moord en verkrachting werden niet geschuwd.

Veertig jaar later is er het nieuwe album ‘Ronquières’. Deze herrijzenis is te danken aan Thomas Devos, de zoon van Vera en Jan. Vers materiaal en nieuwe arrangementen van oude songs brengen haast iedereen weer samen. De teksten van Jan Devos en de toetsen, viool en strijkersarrangementen van Wiet Van de Leest staan er weer helemaal. En met Vera Coomans, de grande dame van de Belpop wiens stem doorheen de jaren alleen maar aan patina heeft gewonnen, is Madou helemaal terug.

credits

foto: Michiel Hendryckx